Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καμπανάκι για τον Υμηττό

Καμπανάκι για τον Υμηττό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 26.06.2012 | 17:02
Πρώτη δημοσίευση: 26.06.2012 | 17:02

Δεν έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για να εφαρμοστεί το επιχειρησιακό σχέδιο και να γίνουν οι καθαρισμοί εντός των δασικών περιοχών του βουνού, σύμφωνα με τον ΣΠΑΥ.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, επισημαίνει, δια στόματος του προέδρου του Φορέα, και δημάρχου Βύρωνα, κ. Νίκου Χαρδαλιά , ότι είναι πανέτοιμος κι βρίσκεται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.

Όμως, ο Υμηττός, όπως μας λέει, εδώ και 2,5 χρόνια έχει γίνει «ανοχύρωτο» βουνό. Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας καθαρισμός εκτός από αυτούς που κάνουν οι δήμοι για να περιφρουρήσουν τον περιαστικό ιστό και τους οικισμούς.
 
«Λυπάμαι που το λέω αλλά εδώ και 2,5-3 χρόνια δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός. Φέτος ήδη είχαμε  πυρκαγιές στο Κορωπί, την Ηλιούπολη, που τις προλάβαμε.  Εάν πιάσει φωτιά στον Υμηττό, όπως στην Κερατέα έσβησε στην θάλασσα, έτσι κι εδώ θα σβήσει όταν θα φτάσει στην Γλυφάδα» μας λέει ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ.
 
O ίδιος θεωρεί πως η συνεργασία με τα μέλη του ΣΠΑΥ έχει αποφέρει καρπούς κι έχουν δημιουργηθεί ισχυρές εθελοντικές ομάδες και υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.
 
 Όλα αυτά, όμως, ίσως αποδειχθούν μάταια, ένα δεν γίνουν οι καθαρισμοί που θα αφαιρέσουν εύφλεκτή ύλη από το δάσος, λειτουργώντας έτσι το κομμάτι της πρόληψης.
 
«Εάν συμβεί το χειρότερο, πάλι, «κάποιοι» θα κλαίνε πάνω από τα αποκαΐδια και δεν θα το δικαιούνται» καταλήγει ο κ.Ν.Χαρδαλιάς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο