Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κύρωση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων για οικισμούς

Κύρωση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων για οικισμούς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 27.06.2012 | 17:41
Πρώτη δημοσίευση: 27.06.2012 | 17:41

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος που αφορά στην κύρωση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων οικισμών. Με διαδικασίες σύντομες και σαφείς, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους προς τους ΟΤΑ όπου υπάγονται τα ακίνητά τους.

Με την υπ. αρ. 12 ΕΓΚΥΚΛΙΟ (http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/Β4ΛΑ0-ΔΩ8), οι πολίτες, εκτός από την υποβολή των αιτημάτων τους  στους ΟΤΑ, θα έχουν και οι ίδιοι τη δυνατότητα να συντάσσουν φακέλους.
 
Με τις οδηγίες συμπληρώνεται η ρύθμιση του Άρθρου 35 του Ν. 3937/2011 και η ΥΑ 39608/2011 με την οποία καθορίστηκαν οι προδιαγραφές για τη σύνταξη των απαραίτητων διαγραμμάτων για την κύρωση των δικτύων των κοινόχρηστων οδών.
 
Με διαδικασίες που εξηγούν με λεπτομέρεια τη διαδοχή των ενεργειών τόσο από τις Υπηρεσίες των Δήμων, την αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και τους μελετητές μηχανικούς, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να προωθήσουν εκκρεμή ζητήματα και αιτήματά τους.
 
Τους δίνεται ακόμη η δυνατότητα να συντάσσουν οι ίδιοι τα στοιχεία του φακέλου, υποστηρίζοντας το έργο του οικείου ΟΤΑ.
 
Οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν με αίτημά τους από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ τους ορθοφωτοχάρτες για όλη την επιφάνεια των αυτοδιοικητικών τους ορίων, τους οποίους θα θέτουν στη διάθεση των ενδιαφερόμενων.
 
Πέραν αυτών των οδηγιών, στο αναρτημένο έγγραφο περιλαμβάνονται απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν υποβληθεί σχετικά με το θέμα από Υπηρεσίες ή πολίτες.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο