Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παράγει ενέργεια πετώντας…

Παράγει ενέργεια πετώντας…
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 27.06.2012 | 18:48
Πρώτη δημοσίευση: 27.06.2012 | 18:48

Ανεμογεννήτρια που δεν έχει ιστό, είναι κατασκευασμένη με υλικά κατά 90% λιγότερα από αυτά μιας συμβατικής ανεμογεννήτριας, κάνοντας κύκλους στον άερα, ακόμα και σε μεγάλο υψόμετρο και παράγει ανανεώσιμη ενέργεια.

Οι δοκιμές της ιπτάμενης ανεμογεννήτριας της Makani Power είναι συνεχής και δεν αφορούν μόνο τις χερσαίες περιοχές αλλά και την ανοικτή θάλασσα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ανεμογεννήτριας μπορεί να πετάει σε ύψος από 800 έως 1950 πόδια από το έδαφος.
Τα υλικά κατασκευής της είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και ο στροβιλισμός της μοιάζει με την κίνηση ενός ανεμόμυλου.


 
Η ενέργεια που παράγει, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής και σχεδιασμού  είναι κατά 50% φθηνότερη από το κόστος της παραγωγής ενέργειας των συμβατικών ανεμογεννητριών.
 
Ακόμη και σε χαμηλό αιολικό δυναμικό η ανεμογεννήτρια της δίνει καλύτερες επιδόσεις και μπορεί να παράγει περίπου 50% περισσότερη ενέργεια από ό, τι ένα συμβατικός στρόβιλος της ίδιας ονομαστικής ισχύς.
 
Η αμερικάνικη ανεμογεννήτρια βγαίνει σε τρείς τύπους, με ονομαστική ισχύ 30kw, 600kw και 5 MW.
 
H καινοτόμα ανεμογεννήτρια, διαθέτει υβριδικούς ρότορες που επιτρέπουν την παραμονή της ανεμογεννήτριας στον αέρα ακόμα κι όταν εξασθενήσουν σημαντικά οι άνεμοι.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο