Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το 1ο Μεσογειακό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων ιδρύεται στην Τρίπολη

Το 1ο Μεσογειακό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων ιδρύεται στην Τρίπολη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 05.07.2012 | 15:37
Πρώτη δημοσίευση: 05.07.2012 | 15:37

Αν και δεν έχει θάλασσα, η πόλη της Τρίπολης θα αποκτήσει το πρώτο Μεσογειακό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων. Την ίδρυσή του ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. 

«Οι ΑΠΕ αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της περιφέρειας» σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε ότι, «συντελούν στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγόμενη ενέργεια και αναπτύσσουν την ενεργειακή οικονομία, ενδυναμώνοντας την περιφερειακή οικονομία με απτά αποτελέσματα στην αυτονομία και ευελιξία της περιφέρειας να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες».

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Μάνη και στο ενδεχόμενο εγκατάστασης αιολικών πάρκων ο περιφερειάρχης τόνισε ότι, ως υφυπουργός Πολιτισμού με δική του πρωτοβουλία θεσπίστηκαν ειδικές διατάξεις για τη Μάνη και επανέλαβε τη θέση του να μην υλοποιηθεί καμία τέτοια επένδυση, αν δεν προηγηθεί το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής.
 
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρόκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για λήψη απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτυχθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με σαφή τη δέσμευση ότι δεν θα διαταραχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο