Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εγκαίνια "πράσινης διαδρομής" στο Μαρούσι

Εγκαίνια `πράσινης διαδρομής` στο Μαρούσι
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 05.07.2012 | 16:02
Πρώτη δημοσίευση: 05.07.2012 | 16:02

Παιδιά και γονείς ανέβηκαν στα ποδήλατα εγκαινιάζοντας μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, την «πράσινη διαδρομή» στην Κοκκινιά.
 

Με αθλητική και χαρούμενη διάθεση γονείς και παιδιά μαζί με τα ποδήλατά τους εγκαινίασαν την «πράσινη διαδρομή» - ποδηλατόδρομο που ξεκινά από την πλατεία Ξυλούρη Ξυλούρη (Μεσογείων & Αναπαύσεως) και καταλήγει στην πλατεία Αργοναυτών (Μεσογείων & Αργοναυτών) δίνοντας νέα πνοή στην καθημερινότητα των κατοίκων της Κοκκινιάς.

Το σύνθημα της έναρξης της «παρθενικής» ποδηλατοδρομίας έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδεύοντας με το ποδήλατό του στην πρώτη του βόλτα το πλήθος των μικρών και μεγάλων ποδηλατών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, μικρούς και μεγάλους, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του που παραδίδεται στην κοινωνία και στη γειτονιάς της Κοκκινιάς «ένα έργο που υπηρετεί τη φιλοσοφία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, που ενθαρρύνει ένα νέο τρόπο μετακίνησης μέσα στον οικιστικό ιστό, ένα έργο υπηρετεί το στόχο για να ξαναγίνει το Μαρούσι ένα προάστιο φιλικό και ανθρώπινο».
 
Το έργο Διαδρομές Ζωής περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου πεζόδρομων, διαπλατυσμένων πεζοδρομιών και ποδηλατοδρόμων, το οποίο διέρχεται συγκεκριμένες οδούς και συνδέει χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην περιοχή της Κοκκινιάς. Πρόκειται για μια συνολική παρέμβαση αφού περιλαμβάνει την ανάπλαση του πάρκου Πεντέλης και Αργοναυτών, την ανάπλαση του πάρκου της Μεσογείων, την ανάπλαση και τη διαμόρφωση της πράσινης διαδρομής στην οδό Μεσογείων και στην οδό Αργοναυτών, την ανάπλαση και διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Αναπαύσεως και στην οδό Δάφνης. Η συγκεκριμένη διαδρομή συνδέει επιλεγμένους υπαίθριους χώρους της γειτονιάς, πάρκα και αθλητικούς χώρους που με παρεμβάσεις της σημερινής Διοίκησης κατά το παρελθόν έχουν αναπλασθεί και παραδοθεί στην τοπική κοινωνία, με στόχο να γίνει η καθημερινότητα των κατοίκων καλύτερη και ομορφότερη. Η οριοθέτηση των ρεμάτων και των παραρεμάτιων περιοχών του Αμαρουσίου που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί μέρος του σχεδίου αυτού, γιατί η ολοκλήρωση τους θα επιτρέψει να δημιουργηθούν στη συνέχεια αυτές οι πράσινες διαδρομές.
 
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στηρίζει δράσεις και ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και προωθεί την εναλλακτική, αθόρυβη, πράσινη και φιλική μετακίνηση στην πόλη, προσφέροντας στους συμπολίτες μας ποιοτικές και πολλαπλές επιλογές αναψυχής και άθλησης στα όμορφα πάρκα, στις ασφαλείς παιδικές χαρές, στους σύγχρονους αθλητικούς χώρους της πόλης.
 
Οι μικροί ποδηλάτες ξεκινώντας από την πλατεία Ξυλούρη συμμετείχαν σε μία ομαδική ποδηλατική βόλτα. Πριν την έναρξη της πράσινης διαδρομής διασκέδασαν παρέα με τους κλόουν και τους ζογκλέρ και χάρηκαν το παιχνίδι στην παιδική χαρά και στις φουσκωτές κατασκευές
 
Με την ολοκλήρωση της διαδρομής και τον τερματισμό στην Πλατεία Αργοναυτών, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την προβολή της παιδικής ταινίας «Γάτος Σπιρουνάτος», ενώ σε τυχερά παιδάκια κληρώθηκαν ποδήλατα και κράνη.
 
Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων της «πράσινης διαδρομής» ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος πολιτών.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο