Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο «κόκκινο» οι ρύποι στην Κοζάνη

Στο «κόκκινο» οι ρύποι στην Κοζάνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 11.07.2012 | 12:11
Πρώτη δημοσίευση: 11.07.2012 | 12:11

Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) καταγράφονται στο λεκανοπέδιο Πτολεμαϊδας – Κοζάνης σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιεί το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή.

Με δείκτη ρύπανσης 7/10 βρίσκεται ο σταθμός της ΔΕΗ, στην Μαυροπηγή. Στις 7 Ιουλίου και οι τρεις σταθμοί Οικισμός, Μαυροπηγή, Ποντοκώμη βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Περιβάλλοντος με κόκκινο κύκλο βρίσκεται σήμερα ο σταθμός Μαυροπηγής. Τις προηγούμενες ημέρες ο κύκλος μετατοπιζόταν από τον έναν σταθμό στον άλλο.
 
Στις 4 Ιουλίου, στο κόκκινο βρισκόταν ο σταθμός των Αγίων Αναργύρων.
 
Οι συγκεντρώσεις PM10 χθες, 10 Ιουλίου,  στην πλειοψηφία των σταθμών μέτρησης (11 από τους 15) ήταν πάνω από το όριο των 50 μg/m3 , ενώ σε δύο σταθμούς (Οικισμός και Ανάργυροι) τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν συγκεντρώσεις 2-3 φορές πάνω από το όριο.
 
Συστήνεται στους πολίτες της περιοχής και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, η αποφυγή της παρατεταμένης έκθεσης στις επιβαρυμένες περιοχές.
 
Για το θέμα εξέδωσαν ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι:
 
«Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη φέρουσα ικανότητα και τις περιβαλλοντικές αντοχές και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σωρεία κρουσμάτων αυξημένης νοσηρότητας. Δυστυχώς η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των σταθμών και των ορυχείων παραμένει κενό γράμμα» .
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο