Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πατάει γκάζι…στην ανακύκλωση

Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 16.07.2012 | 14:35
Πρώτη δημοσίευση: 16.07.2012 | 14:35

Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση σε  χρησιμοποιημένες μπαταρίες και εξαρτήματα από υβριδικούς κινητήρες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την επαναχρησιμοποίηση των εξαγόμενων σπανίων μεταλλικών γαιών πριν από το τέλος του 2012, από χρησιμοποιημένες μπαταρίες Νικελίου-Υδριδίου Μετάλλου στο Ιαπωνικό εργοστάσιο Metals & Chemicals Co., Ltd.
 
Η Honda Motor Co., Ltd., θα επιδιώξει την ανακύκλωση πολύτιμων πόρων με επαναχρησιμοποίηση ανακτώμενων σπάνιων μεταλλικών γαιών όχι μόνο για μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου αλλά και για χρήση σε μία ευρεία γκάμα εξαρτημάτων.
 
Επιπλέον, στη διαδικασία αποσυναρμολόγησης χρησιμοποιημένων μπαταριών νικελίου-υδριδίου μετάλλου, η Honda εξετάζει τη δυνατότητα ανάκτησης της υπόλοιπης τάσης από τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μετάλλου και τη χρήση της ως αναγεννητικής τάσης για τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης.

 
Επιπλέον, η Honda σκοπεύει να ξεκινήσει την ανακύκλωση των μεταλλικών γαιών που εξάγονται από διάφορα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα όπως υβριδικοί κινητήρες και μπαταρίες ιόντων λιθίου επιπλέον των μπαταριών νικελίου-υδριδίου μετάλλου.
 
Η Honda εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια τη μέθοδο των 3R (reduce, reuse, recycle – μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση).
 
Δηλαδή, συλλέγει και ανακυκλώνει προφυλακτήρες που αφαιρούνται από τα οχήματα σαν πρώτη ύλη, πουλά λειτουργικά χρησιμοποιημένα εξαρτήματα σαν επαναχρησιμοποιήσιμα, ανακυκλώνει και ξαναπουλά χρησιμοποιημένα φίλτρα λαδιού, κλπ.
 
Εκτός από την παραγωγή αποδοτικών οχημάτων όπως τα υβριδικά, η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει το δίκτυό της που σχετίζεται με την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των πόρων με στόχο να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κόσμου της αυτοκίνησης γενικά.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο