Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βιοσυνθετική κηροζίνη για οικολογικές πτήσεις

Βιοσυνθετική κηροζίνη για οικολογικές πτήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 20.07.2012 | 15:43
Πρώτη δημοσίευση: 20.07.2012 | 15:43

Οκτώ πτήσεις καθημερινά μεταξύ Αμβούργου και Φρανκφούρτης πραγματοποίησε Airbus A321, με κινητήρα που τροφοδοτούνταν κατά το ήμισυ από μείγμα βιοκαυσίμων και συμβατικών καυσίμων. Το πείραμα πέτυχε…
 

Οι πτήσεις έγιναν το 2011 από την Lufthansa και απέδειξαν, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της εταιρεία, ότι «Η βιοσυνθετική κηροζίνη έχει περάσει με επιτυχία, αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και έχει αποδείξει την καταλληλότητά της για καθημερινή χρήση».
 
Ο Joachim Buse αντιπρόεδρος της Lufthansa Aviation υποσχέθηκε και συνέχεια, κατά την διάρκεια της βράβευσης της εταιρείας από το διακεκριμένο βρετανικό περιοδικό «Airline Business».
 
Μετά τις επιτυχείς δοκιμές, στόχος είναι η συμβατότητα, η διαθεσιμότητα, η βιωσιμότητα και η πιστοποίηση των πρώτων υλών βιοκαυσίμων.
 
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Όμιλο για τον πρωτοπόρο ρόλο  στη δοκιμή και την εφαρμογή βιοσυνθετικών καυσίμων στην αεροπορική βιομηχανία.
 
Συμπερασματικά, οι δοκιμές του ερευνητικού προγράμματος «burnFAIR», απέδειξαν ότι τα βιοκαύσιμα μπορούν, όπως είναι αναμενόμενο, να χρησιμοποιηθούν χωρίς προβλήματα στις πτητικές επιχειρήσεις.
 
Η Lufthansa κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον» στα πλαίσια των  Strategy Awards που απονέμονται από το «Airline Business».
 
Ο Όμιλος έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα για την βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων μέσω εκσυγχρονισμού του στόλου και αποτελεσματικότερου σχεδιασμού προγράμματος πτήσεων.
 
Αλλά και για την προστασία του κλίματος έχει υποστηρίξει  διάφορα προγράμματα ή μελέτες που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Συμμετέχει επίσης σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο