Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αλλοιωμένο ενεργειακό πιστοποιητικό

Αλλοιωμένο ενεργειακό πιστοποιητικό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 23.07.2012 | 15:56
Πρώτη δημοσίευση: 23.07.2012 | 15:56

Ανακριβή στοιχεία με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται σημαντικά η πραγματική ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων που επιθεώρησε, περιείχαν πιστοποιητικά Ενεργειακού Επιθεωρητή. Ανακλήθηκε η άδεια του για ένα χρόνο.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ), διαπιστώθηκε ότι σε Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, που είχε εκδώσει ο συγκεκριμένος ενεργειακός Επιθεωρητής, αναγράφονταν ανακριβή στοιχεία.

Αποτέλεσμα ήταν να αλλοιώνεται σημαντικά η πραγματική ενεργειακή συμπεριφορά και η ενεργειακή κατηγορία των κτιρίων που επιθεωρήθηκαν.
 
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη, ανακλήθηκε, για ένα χρόνο, άδεια ενεργειακού επιθεωρητή.
 
Η ΕΥΕΠΕΝ συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης που εκδίδονται με σκοπό την παρακολούθηση της αξιοπιστίας και της ποιότητας αυτών. 
 
Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται αφενός μέσω των στοιχείων που υποβάλλουν οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων, αφετέρου μέσω αυτοψιών σε κτίρια για τα οποία έχουν εκδοθεί σχετικά Πιστοποιητικά.
 
Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, τα μέτρα ανάκλησης αδειών ή/και κυρώσεων, που επιβάλλονται σε περιπτώσεις εσκεμμένης υποβολής ανακριβών στοιχείων από ενεργειακούς επιθεωρητές συνιστούν αυτονόητη στάση στο πλαίσιο της αξιόπιστης λειτουργίας της ενεργειακής επιθεώρησης. 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο