Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Bροχή 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βόλτα με ποδήλατο στον Δήμο Θερμαϊκού

Βόλτα με ποδήλατο στον Δήμο Θερμαϊκού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 31.07.2012 | 20:30
Πρώτη δημοσίευση: 31.07.2012 | 20:30

Είναι οικολογικό, ευχάριστο και οικονομικό και χαρίζει ελευθερία κινήσεων, καλή φυσική κατάσταση και πολλές όμορφες βόλτες. Το ποδήλατο, προτείνει ως εναλλακτικό και διασκεδαστικό μέσο μετακίνησης, ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο μιας νέας δράσης που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
     

Συγκεκριμένα από αύριο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί σταθμός ενοικίασης και παράδοσης ποδηλάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην ανατολική πλευρά της παραλίας Περαίας, Ακτής & Φιλίππου.

Το σύστημα, θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00 - 14:00 & 16:00 - 21:00.

Το κόστος της ενοικίασης του ποδηλάτου καθορίζεται από την διάρκεια χρήσης και ξεκινάει για τις 3 πρώτες ώρες με καταβολή ενός ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με την διάρκεια.
      
Για την δράση «Βόλτα με Ποδήλατο» θα χρησιμοποιηθούν αρχικά 30 ποδήλατα, 10 ενηλίκων και 20 παιδικά, τα οποία θα είναι διαθέσιμα καθημερινά.

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιούνται για την συντήρηση και επέκταση της δράσης.
      
Ο δήμος προσκαλεί τους δημότες και όχι μόνο, να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση υπογραμμίζοντας ότι η καθιέρωση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, την υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών μετακινήσεων, την ελάττωση του αριθμού των κινούμενων αυτοκινήτων, τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης, τη μείωση των εκπομπών αερίου και τον περιορισμό των ατομικών δαπανών των χρηστών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook