Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπες στο παιχνίδι

Μπες στο παιχνίδι
Τζορτζ Παπαδάκος (Εμπορικός Διευθυντής της Focus On Sports), Τάκης Πανούλιας (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 17.09.2012 | 16:36
Πρώτη δημοσίευση: 17.09.2012 | 16:36

Ακαδημίες μπάσκετ υπάρχουν πολλές σε όλη τη χώρα. ΔΩΡΕΑΝ Ακαδημία, όμως, δημιουργήθηκε μόνο στην Κάτω Αχαΐα.

Tο ξεκίνημά της ήταν εντυπωσιακό, αφού -όπως τόνισαν όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα- το γεγονός ότι οι γονείς δεν θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να μάθουν τα παιδιά τους μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει η ελάχιστη έκπτωση στην ποιότητα.

Μαρία Κανελλοπούλου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Αποστόλης Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), Μιρέλα Μανιάνι (Ολυμπιονίκης), Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (δήμαρχος Δυμαίων) και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, Πατήρ Απόστολος Δημητρόπουλος
Μαρία Κανελλοπούλου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Αποστόλης Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), Μιρέλα Μανιάνι (Ολυμπιονίκης), Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (δήμαρχος Δυμαίων) και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, Πατήρ Απόστολος Δημητρόπουλος

Παρούσης της Μιρέλας Μανιάνι, του Γιάννη Γιαννούλη, ανθρώπων του αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των Ακαδημιών "Αχαγιά ‘82".

 Η απονομή του Δημάρχου Δυμαίων, κ. Παναγιωτόπουλου στην Ολυμπιονίκη, Μιρέλα Μανιάνι
Η απονομή του Δημάρχου Δυμαίων, κ. Παναγιωτόπουλου στην Ολυμπιονίκη, Μιρέλα Μανιάνι

"Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ΔΩΡΕΑΝ ακαδημίες για μπάσκετ και βόλεϊ. Είχαμε πέρυσι συνδρομή 10 ευρώ, αλλά διαπιστώσαμε πως υπάρχει πρόβλημα στους γονείς και γι' αυτό αποφασίσαμε να τις κάνουμε φέτος δωρεάν. Η Αχαγιά συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή της κι εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, ώστε όποια χρήματα συγκεντρώσουμε να δοθούν στο πρόγραμμα και στους προπονητές μας. Δεν θέλουμε κανένα παιδί να στερηθεί τον αθλητισμό", είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Αναγνωστόπουλος (πρόεδρος "Αχαγιά ‘82").

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (δήμαρχος Δυμαίων) είπε: "Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την πρωτοβουλία και τη στηρίζουμε. Δεν έχει πατέρα αυτή η πρωτοβουλία, εμείς όλοι μαζί την ανακαλύψαμε. Δεν μπορεί παρά να έχει επιτυχία γιατί στηρίζεται από σύμπασα την κοινωνία της Αχαγιάς και της δυτικής Αχαΐας. Ρωτήσαμε πέρυσι τον Μανώλη Γλέζο ποιος σας καθοδήγησε και η απάντηση ήταν: "κανένας, όταν μπήκαν οι Γερμανοί μαζευτήκαμε και είπαμε πως κάτι πρέπει να κάνουμε". Ο λαός τις ημέρες της κρίσης ξέρει να οργανώνεται να αντιδρά, κι είναι δεδομένο ότι περνάμε κρίση σε όλους τους τομείς, αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά; Η κρίση αυτή θα βρει λύση μέσα από την αυτοοργάνωση και την αντίδραση του λαού. Δεν σταματάμε, δεν αναστέλλονται διαδικασίες. Δεν μπορεί τη ζωή να τη σταματήσεις, έχει συνέχεια. Έχουμε χρέος στη νέα γενιά, να εκπαιδεύσουμε, να φτιάξουμε πνεύμα και νου υγιούς ανθρώπου. Επιβάλλεται να πετύχουμε. Είναι μία πρωτοβουλία ενός δρόμου και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους δήμους".

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Αποστόλης Κατσιφάρας από την πλευρά του τόνισε: "Συγχαίρω την τοπική πρωτοβουλία, των θεσμών και των προσώπων, που ξεκινούν μία νέα καινοτόμα ιδέα και της δίνουν σχήμα, οργάνωση και πρόγραμμα εφαρμόσιμο. Η πρόκληση είναι μπροστά μας, δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία, ότι από κάτω μπορούμε να χτίσουμε προγράμματα για το αύριο της κοινωνίας μας και της ελληνικής οικογένειας. Αυτή η πρωτοβουλία είναι βιωματική, ενεργοποιεί την κοινωνία και δίνει σε όλους ένα μήνυμα ότι πρέπει να κρατήσουμε την αλληλεγγύη και να πάμε κόντρα στην αντίληψη ότι πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια. Αυτή η προσπάθεια να μην μείνει στη μέση. Θα είναι αξιακό κεφάλαιο για την περιοχή και θα το κρατάμε ως κόρη οφθαλμού".

Ο Τάκης Πανούλιας (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών "Αχαγιά ‘82"): "Σε μια εποχή αποπροσανατολισμού, με τεράστιους κινδύνους να παραμονεύουν για τα παιδιά μας, το μπάσκετ μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια. Κι αυτό μην το υποτιμήσετε. Κάποτε λέγαμε να ασχοληθούν τα παιδιά μας με τον αθλητισμό για να γλιτώσουν από το τσιγάρο. Στις μέρες μας, με παιδιά παχύσαρκα, με παιδιά που βρίσκουν εύκολη πρόσβαση σε τσιγάρα και ναρκωτικές ουσίες, ο αθλητισμός (και το μπάσκετ ειδικότερα) μπορούν να δυναμώσουν την άμυνα, σε συνδυασμό πάντα με την οικογένεια και τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό. Γι' αυτό και είναι διπλά σημαντική η παρουσία -και η συμμετοχή- των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού".

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο