Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 10 Αθήνα Αναλυτικά

Μαζεύει σκουπίδια με τηλεχειριστήριο

Μαζεύει σκουπίδια με τηλεχειριστήριο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 24.09.2012 | 23:06
Πρώτη δημοσίευση: 24.09.2012 | 23:06

Την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το σύστημα πλάγιας φόρτωσης το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να γίνεται η αποκομιδή με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Όπως ανέφερε στη εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, το σύστημα θα εφαρμόζεται από οχήματα που διαθέτουν αυτόματο ανυψωτικό μηχανισμό και μεγάλη χωρητικότητα, ενώ η αποκομιδή θα γίνεται πλαγίως, δεν θα χρειάζεται προσωπικό αφού το όχημα θα παίρνει  και θα αδειάζει τηλεσκοπικά τον κάδο με τη βοήθεια τηλεχειριστηρίου. 

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση: 
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρείς μήνες και για την εφαρμογή του είναι απαραίτητη η μίσθωση εκατό (100) κάδων απορριμμάτων 2.400 ή 3.200 λίτρων και τριών απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης, για την απομάκρυνση περίπου 80 τόνων, απορριμμάτων ημερησίως. 
 
Η επιλογή των σημείων θα γίνει με βάση το ύψος του αστικού φορτίου απορριμμάτων, την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός κάδου σε μία θέση, το καθημερινό όγκο διερχόμενων πολιτών από το συγκεκριμένο σημείο και την εικόνα γεμάτων και υπερχειλισμένων κάδων.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μίσθωση των εκατό κάδων απορριμμάτων και των τριών απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης θα γίνει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook