Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ενεργειακή αυτονομία σε θάλασσα και στεριά

Ενεργειακή αυτονομία σε θάλασσα και στεριά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 24.09.2012 | 23:36
Πρώτη δημοσίευση: 24.09.2012 | 23:36

Μετά τους Λειψούς, άλλο ένα νησί ετοιμάζεται να φορέσει «πράσινα». Την Τρίτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα συζητηθεί και αναμένεται να εγκριθεί η υποβολή της πρότασης για την χρηματοδότηση του έργου. «Πράσινο» θα γίνει, ακόμη, το Ολυμπιακό Χωριό αλλά και το ΟΑΚΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ένταξη του δήμου Αγκιστρίου, στο πρόγραμμα  Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», στην κατηγορία «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές “Κοινότητες” – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», θα φτάσει τα 10.760.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
 
Εισηγητής της πρότασης θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης. Το Αγκίστρι θα αποκτήσει αυτονομία και βιοκλιματικούς δημόσιους χώρους, ενώ θα υπάρξει μια σειρά δράσεων που θα το μετατρέψει σε ένα πραγματικά πράσινο νησί.
 
Η πρόταση για το Αγκίστρι, είναι παλιά και φτάνει σήμερα στην ωρίμανση για την υλοποίηση του σχεδίου, δεν συμβαίνει το ίδιο,όμως, για την περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και του Ολυμπιακού Σταδίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα συζητηθεί και για την συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας το σχέδιο εφαρμογής πράσινων τεχνολογιών με έμφαση στην αυτονομία σε όλους τους τομείς.
 
Στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου συμπεριλαμβάνεται και η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Φυλής της μελέτης για την ανάπλαση της περιοχή της λίμνης Ζεφυρίου  (συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ συν ΦΠΑ).


   Διαδώστε αυτό το άρθρο