Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δ. Νεάπολης - Συκεών: Τα αυτοκίνητα στην μπρίζα!

Δ. Νεάπολης - Συκεών: Τα αυτοκίνητα στην μπρίζα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 27.09.2012 | 12:31
Πρώτη δημοσίευση: 27.09.2012 | 12:31

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει δυναμικά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με σχετική πρόταση που υπέβαλε για χρηματοδότηση από πόρους του προγράμματος του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). 

Οχήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι παλαιού τύπου, ρυπογόνα και με αυξημένα έξοδα συντήρησης, αναλώσιμων, καθώς και υψηλής κατανάλωσης καυσίμων, προβλέπεται να αντικατασταθούν από νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και σχεδόν μηδενικών ρύπων!

Στόχος είναι η αντικατάσταση 6 παλιών και ρυπογόνων οχημάτων από 4 νέα, ηλεκτρικά οχήματα και 2 δίκυκλα μηδενικών εκπομπών ρύπων, καθώς και 30 παλιών και ρυπογόνων οχημάτων, που χρησιμοποιούνται καθημερινά από διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, από νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
 
Επίσης, η αναβάθμιση 15 παλιών, ρυπογόνων οχημάτων και η μετατροπή τους σε υγραεριοκίνητα. 
 
Η πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση σε πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, με τίτλο: «Δράσης βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και αντικατάστασης ρυπογόνων δημοτικών οχημάτων με νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας» ΕΣΠΑ 2007-2013.
 
 Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται σε 2.487.000 ευρώ.
 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο