Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γραφεία Περιβάλλοντος στο Βόρειο Αιγαίο

Γραφεία Περιβάλλοντος στο Βόρειο Αιγαίο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 02.10.2012 | 19:49
Πρώτη δημοσίευση: 02.10.2012 | 19:49

Τρία αποκεντρωμένα Γραφεία Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού θα συσταθούν σε Λήμνο, Χίο και Σάμο με σκοπό να καλυφθούν ουσιαστικές ανάγκες των κατοίκων.

Οι μελετητές και οι πολίτες της Λήμνου, της Χίου και της Σάμου, έχοντας πλέον Γραφεία ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ στον τόπο τους, θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτά, καθώς αυτά θα είναι αρμόδια για την προετοιμασία φακέλων, τη διενέργεια αυτοψιών και την εν γένει επεξεργασία θεμάτων Περιβαλλοντικού, Χωρικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Στην σύσταση των Γραφείων Περιβάλλοντος, προέβη η η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Η απόφαση έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ 2593/τ.Β’/25-09-2012).

Ειδικότερα, συστήνονται, ως οργανικές μονάδες των Τμημάτων της Διεύθυνσης ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ Βορείου Αιγαίου, υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Α.Δ.Α:

• Γραφείο ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ Λήμνου, με έδρα τη Λήμνο και χωρική αρμοδιότητα τους Δήμους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.
• Γραφείο ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ Χίου, με έδρα τη Χίο και χωρική αρμοδιότητα τους Δήμους Χίου, Οινουσσών και Ψαρών.
• Γραφείο ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ Σάμου- Ικαρίας, με έδρα τη Σάμο και χωρική αρμοδιότητα τους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

Η σύσταση των τριών νέων Γραφείων δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό με καμία δαπάνη.

Η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό θα γίνει είτε μέσω μετακινήσεων υπαλλήλων της Α.Δ.Α (ήδη υπογράφηκε σχετική απόφαση για τη στελέχωση του Γραφείου στη Λήμνο από την κα Καλογήρου), είτε μέσω μετατάξεων, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε επιστήμονες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να εργασθούν στον τόπο τους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο