Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέλισσες παράγουν... μπλε και πράσινο μέλι!

Μέλισσες παράγουν... μπλε και πράσινο μέλι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 05.10.2012 | 12:00
Πρώτη δημοσίευση: 05.10.2012 | 12:07

Μέλι σε μυστηριώδεις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου παράγουν οι μέλισσες στη  βορειοανατολική Γαλλία, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μελισσοκόμους, οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται. 

Από τον Αύγουστο, οι μελισσοκόμοι ξεκίνησαν έρευνα και αποδίδουν το πρόβλημα σε μονάδα βιοαερίου που λειτουργεί 4km μακριά στην περιοχή Ριμποβίλ στην Αλσατία και επεξεργάζεται απόβλητα εργοστασίου παραγωγής σοκολάτας.
 
Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι οι μέλισσες τρώνε τα υπολείμματα από τα χρωματιστά μπαλάκια σοκολάτας που καταλήγουν στη μονάδα.
 
Τα συγκεκριμένα ζαχαρωτά είναι πολύ διαδεδομένα και αγαπημένα όλων μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με την ονομασία M&M's. 
 
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Mars που διαχειρίζεται τη μονάδα απολογήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
 
«Ανακαλύψαμε το πρόβλημα ταυτόχρονα με τους μελισσοκόμους και αμέσως προχωρήσαμε στη λήψη μέτρων», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της μονάδας βιοαερίου, διαβεβαιώνοντας ότι από εδώ και στο εξής τα ζαχαρωτά θα αποθηκεύονται αποκλειστικά σε σφραγισμένα κοντέινερ.

Η Γαλλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς  μελιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού παράγει περίπου 18.330 τόνους ετησίως.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο