Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Υπο κατάρρευση το σύστημα αποκομιδής σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

Υπο κατάρρευση το σύστημα αποκομιδής σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 07.10.2012 | 21:27
Πρώτη δημοσίευση: 07.10.2012 | 21:35

Με οριστική κατάρρευση απειλείται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης, εάν δεν προχωρήσει σε προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για την επισκευή σε εξωτερικά συνεργεία των συνολικά 71 οχημάτων της διεύθυνσης Καθαριότητας.

«Αυτό θα αποτελούσε τονωτική ένεση για την παράταση της ζωής των προβληματικών από την καταπόνηση οχημάτων, θα άλλαζε ταυτόχρονα την όψη της Υπηρεσίας βελτιώνοντας  άμεσα την εικόνα της καθαριότητας στην πόλη», δηλώνει στο newsit ο αντιδήμαρχος ανακύκλωσης και καθαριότητας, κ. Θανάσης Παππάς, 
 
Το θέμα βρίσκει σε εγρήγορση τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν πίσω από την κίνηση αυτή του δήμου την παραχώρηση της καθαριότητας σταδιακά στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο αμαξοστάσιο του δήμου ότι θα απολυθούν. 
 
Αντίθετα, ο δήμος θεωρεί μονόδρομο την ιδιωτικοποίηση καθώς κάτι τέτοιο και μόνο θα είχε θετικά αποτελέσματα. 

Πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε αρχικά τον διαγωνισμό όμως εντός του Οκτωβρίου θα συζητηθεί η αναίρεση της απόφασης διότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην υποβολή ένστασης.
 
Διάφορες λύσεις που αναφέρθησαν κατά καιρούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως η αγορά καινούργιων η μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων, θεωρήθηκε εξίσου δαπανηρή, ενώ δεν εξασφαλιζόταν η επισκευή των τρεχουσών βλαβών ούτε τη διατήρηση της καλής κατάστασης των οχημάτων (παλιών και νέων). 
 
Επίσης στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό είναι η προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (ένταξη στο ΕΣΠΑ) όπου κατατέθηκε πρόταση στο «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», Κατηγορία Πράξης «Δράσεις βελτιώσεις της Ενεργειακής Αποδοχής και Αντικατάστασης ρυπογόνων δημοτικών οχημάτων με νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας» για Προμήθεια απορριμματοφόρα και διαφόρων άλλων οχημάτων.
    
«Στόχος μας είναι η βελτίωση του συστήματος Καθαριότητας και ζητούμενο η απόδοση στους δημότες ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού όσο και οικονομικού συστήματος καθαριότητας», καταλήγει ο κ. Θανάσης  Παππάς.
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook