Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

O χρυσός…φέρνει Ελλάδα και Ρουμανία πιο κοντά

O χρυσός…φέρνει Ελλάδα και Ρουμανία πιο κοντά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2012 | 13:11
Πρώτη δημοσίευση: 10.10.2012 | 13:11

Η Ρόσια Μοντάνα ένα χωριό 4.000 κατοίκων, φωλιασμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στα Καρπάθια όρη της Ρουμανίας, με ιστορία 2.000 ετών, κρύβει στο υπέδαφος του 240 τόνους χρυσού. Οι κάτοικοι όμως, αντιστέκονται…
 

Το σενάριο είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Στο υπέδαφος της η Ρόσια Μοντάνα κρύβει ένα θησαυρό, το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού της Ευρώπης.

Πρόκειται για 240 τόνους χρυσού συνολικά, που η καναδική εταιρεία Gabriel Resources σκοπεύει να εκμεταλλευτεί, κατασκευάζοντας στην περιοχή το μεγαλύτερο ανοιχτό ορυχείο εξόρυξης χρυσού της γηραιάς ηπείρου.
 
Οι ιστορικά υψηλές τιμές του πολύτιμου μετάλλου καθιστούν την επένδυση για την εταιρεία ιδιαίτερα θελκτική.
 
Το ρουμανικό κράτος από την πλευρά του, προσδοκά ότι αυτό το έργο θα του αποφέρει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και άμεσα κέρδη 4 δις.
 
Κι όμως, κάποιοι αποφασισμένοι κάτοικοι αντιστέκονται επί χρόνια, θεωρώντας ότι το χρυσάφι δεν είναι ο πραγματικός θησαυρός της Ρόσια Μοντάνα.
 
Αν η πραγματοποίηση του ορυχείου προϋποθέτει τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, και την καταστροφή της αρχαίας πολιτισμικής κληρονομιάς της Ρόσια Μοντάνα, ποιος θ’ αποφασίσει αν αξίζει η θυσία;
 
Το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα, με τον Γιώργο Αυγερόπουλου ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, στη ΝΕΤ (23:35) την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.
 
Το ντοκιμαντέρ Ρουμανία "ΜΑΥΡΗ ΒΙΛΒΑ" είναι το πρώτο μέρος. Το δεύτερο μέρος με τίτλο «Χαλκιδική» θα προβληθεί στις 28 Νοεμβρίου.
 
 


 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο