Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΟΧΙ λέει η Ελλάδα στη μεταλλαγμένη πατάτα

Ηλέκτρα Κουτούκη |
ΟΧΙ λέει η Ελλάδα στη μεταλλαγμένη πατάτα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 03.03.2010 | 17:14
Πρώτη δημοσίευση: 03.03.2010 | 17:14

Η χώρα μας δε θα επιτρέψει τη καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας

Η Ελλάδα δε θα επιτρέψει τη καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με αφορμή την έγκριση καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας για βιομηχανική χρήση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άλλωστε η Ελλάδα έχει δηλώσει “ελεύθερη καλλιέργειας μεταλλαγμένων” εδώ και χρόνια.

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα την προφύλαξη δημόσιων αγαθών, όπως η υγεία, το περιβάλλον και η βιοποικιλιότητα, η Ελλάδα προτίθεται να ενεργοποιήσει νομικές ρήτρες, που θα απαγορεύουν την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora επί ελληνικού εδάφους. Οι αποφάσεις της Κομισιόν, που αγγίζουν θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για το σύνολο της κοινωνίας, θα πρέπει να λαμβάνονται με περίσκεψη, διαφάνεια και πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση. Ταυτόχρονα, η χώρα μας, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα επιλογής κάθε κράτους-μέλους για την εφαρμογή αποφάσεων, που αφορούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα".

Και συμπλήρωσε η υπουργός: "Η Εθνική Στρατηγική που προωθούμε στηρίζεται σε ένα μοντέλο ποιοτικής, πιστοποιημένης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας, και όχι στη μαζική και εντατική παραγωγή με αμφίβολα αποτελέσματα για τη Δημόσια Υγεία και τους φυσικούς πόρους".

Ηλέκτρα Κουτούκη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο