Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πετώντας στο διάστημα με αγάπη για τη Γη

Πετώντας στο διάστημα με αγάπη για τη Γη
Spaceport America
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 16.10.2012 | 17:16
Πρώτη δημοσίευση: 16.10.2012 | 17:16

Βυθισμένο στην έρημο του New Mexico, το μοναδικό διαστημικό αεροδρόμιο παίρνει ενέργεια από τα σωθικά της Μεξικανικής ερήμου. Στο οικολογικό διαστημόδρόμιο, ιδιοκτησίας  Richard Branson, οι πτήσεις προς το διάστημα θα είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον.
 

Πρόσφατα στο Spaceport America προσγειώθηκε ο πύραυλος STIG-B σχεδιασμένος και κατασκευασμένος από την ομάδα του Armadillo Aerospace of Rockwall.

Το διαστημικό αεροδρόμιο, που κόστισε 210 εκ. δολάρια, χτίστηκε για να προσγειώνονται τα διαστημικά αεροσκάφη. Βρίσκεται  στην έρημο του Μεξικού και έχει κατασκευαστεί με τις ελάχιστες παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.
 
Μάλιστα αντικατοπτρίζει απόλυτα την έννοια της  ενεργειακής αποδοτικότητας.
 
Εχει ενσωματώσει προγράμματα και τεχνολογίες που μειώνουν στο ελάχιστο τις πανάκριβες ενεργειακές ανάγκες του, καταμεσής της ερήμου.
 
Πιστοποιημένο με τις προδιαγραφές του U.S. Green Building Council’s (USGBC) εκτός από την ενέργεια, οι κτιριακές εγκαταστάσεις εξοικονομούν νερό, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον που εξασφαλίζουν και την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος.
 
Κατασκευασμένο, πάντως, το κτίριο, να αντέχει σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.
 
Η κίνηση των οχημάτων και κάθε δραστηριότητα που απαιτεί την χρήση καυσίμου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται η μέγιστη εξοικονόμηση CO2.
 
Οι τουαλέτες απαιτούν 34% λιγότερο νερό, ενώ τα υγρά απόβλητα, ανακυκλώνονται στο 100% χρησιμοποιούμενα σε χρήσεις μη πόσιμου νερού.
 
Ειδικοί σωλήνες «τραβούν» από το εσωτερικό της γης ενέργεια (ψύξη) που χρησιμοποιείται στο σύστημα του εσωτερικού αερισμού. Ενδοδαπέδιο σύστημα ψύξης-θέρμανσης συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.
Τα εξωτερικά υαλοπετάσματα είναι e-low, για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Φεγγίτες παρέχουν άπλετο φυσικό φωτισμό σε όλους τυος χώρους του διαστημικού αεροδρομίου.
 
Η μείωση της ενέργειας φτάνει το 31% συνολικά σε όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του. Στο άμεσο μέλλον, νέα συστήματα θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις.
 
Από το Spaceport America, η εταιρεία του Richard Branson, Virgin Galactic φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει τα πρώτα ταξίδια στο διάστημα, χρησιμοποιώντας τα αεροδιαστημικά «White Knight Two» και «SpaceShipTwo», μεταφέροντας τους VIP φίλους του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο