Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Και επίσημα η άρση για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο

Και επίσημα η άρση για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2012 | 12:01
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2012 | 12:01

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η άρση της απαγόρευσης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, και λαμβάνοντας υπ’ όψη την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού μέσω του Ειδικού Προγράμματος Στεγών, στην οποία βασίστηκε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να αποφασίσει την εξαίρεση των οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων από την αναστολή της αδειοδοτικής διαδικασίας, η ΡΑΕ αιτήθηκε επικαιροποιημένες ποσοτικές πληροφορίες από το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) όσον αφορά τις σχετικές αιτήσεις στην Πελοπόννησο.

Κατόπιν της εισήγησης του Διαχειριστή και της απαιτούμενης οικονομοτεχνικής εξέτασης, η Ολομέλεια της ΡΑΕ, κατά την τακτική συνεδρίασή της την 10η Οκτωβρίου 2012, έκρινε πως η μικρή ισχύς και διασπορά των φωτοβολταϊκών συστημάτων του Ειδικού Προγράμματος δεν επηρεάζουν το επίπεδο κορεσμού του τοπικού δικτύου, και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε την εξαίρεσή τους από το πεδίο εφαρμογής της υπ’ αριθ. 699/2012 Απόφασης της ΡΑΕ.»


   Διαδώστε αυτό το άρθρο