Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μετά τα σκουπίδια ήρθαν... τα ποντίκια!

Μετά τα σκουπίδια ήρθαν... τα ποντίκια!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2012 | 21:44
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2012 | 21:44

Μεγάλο πρόβλημα ανάπτυξης τρωκτικών παρουσιάζεται σε διάφορες πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Σοφοκλή Κουρτίδη, όπως διαπιστώνεται από τις καταγγελίες των πολιτών, το πρόβλημα είναι εντονότερο στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Άνω Πόλη όπου υπάρχουν πολλά παλαιά κτίρια.
 
Οι ειδικοί αποδίδουν την έξαρση του προβλήματος στις κλιματολογικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

«Η αύξηση των πληθυσμών των τρωκτικών οφείλεται στο υγρό και ζεστό καλοκαίρι που πέρασε αλλά και στην παρατεταμένη ζέστη και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που διαμορφώνονται τώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Οικοανάπτυξη» Σπύρος Μουρελάτος, με αφορμή τα προγράμματα καταπολέμησης των τρωκτικών που υλοποιεί σε συνεργασία με δήμους της περιοχής της Θεσσαλονίκης.
 
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κουρτίδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, τονίζει ότι οι δημοτικές αρχές αλλά και οι πολίτες θα πρέπει να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα και να συνεργάζονται με τις αρχές για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης τρωκτικών.
 
Στα μέτρα που προτείνει η Διεύθυνση περιλαμβάνονται η παρέμβαση ειδικών συνεργείων σε εστίες ανάπτυξης τρωκτικών, η απομάκρυνση άχρηστων υλικών, μπαζών και απορριμμάτων από ανοιχτούς χώρους, οικόπεδα, χώρους πρασίνου και πλατείες, η περίφραξη των οικοπέδων για την αποφυγή απόρριψης απορριμμάτων, η λήψη μέτρων για την εξυγίανση των εγκαταλειμμένων κτιρίων, η τακτική αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και η απομάκρυνση παλαιών οχημάτων.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο