Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Τέσσερα έργα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Αττικής

Τέσσερα έργα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Αττικής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2012 | 13:27
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2012 | 13:27

Εντάχθηκαν στον «Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων» τα έργα της κατασκευής των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική. Μέσα σε δύο μήνες ο ΕΔΣΝΑ καλείται να υποβάλει την αίτηση για την υπαγωγή της συγκεκριμένης σύμπραξης στις διατάξεις του Ν. 3389/2005.

Η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενημέρωσε τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την ένταξη των έργων στον Κατάλογο.

 «Το πρώτο βήμα έγινε. Η ένταξη των έργων στον Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων αποτελεί θετική εξέλιξη. Ωστόσο ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και η εξάντληση του διαθέσιμου χώρου απόθεσης των απορριμμάτων, μας πιέζουν να υλοποιήσουμε δράσεις του ΠΕΣΔΑ Αττικής, με τις όποιες αδυναμίες έχει, που είχαν βαλτώσει επί σειρά ετών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ . Γιάννης Σγουρός.
 
Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ ταυτόχρονα έκανε λόγο για ανάγκη επικαιροποίησης του σχεδιασμού, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να λαμβάνει υπόψη τις Κοινοτικές Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Δικός μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική να συνοδευτεί με την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες και όλα αυτά με όρους απόλυτης διαφάνειας, διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς των θέσεων εργασίας των εργαζομένων» επισημαίνει ο κ. Σγουρός.
 
Για την υποβολή του αιτήματος προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ είχε λάβει ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook