Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η ανεμογεννήτρια του Τόκυο

Η ανεμογεννήτρια του Τόκυο
Kyodo News International
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 23.10.2012 | 00:15
Πρώτη δημοσίευση: 23.10.2012 | 00:15

Eπηρεασμένη από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, το οποίο οδήγησε στο δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετά το Τσερνόμπιλ το 1986, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάνει πράξη τις υποσχέσεις της και εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια. Το ενδιαφέρον της στρέφεται στις ΑΠΕ! 

Στη δημιουργία αυτού του νέου μέλλοντος.... η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παρουσίασε σε δημοσιογράφους την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια της χώρας που δεσπόζει στον Ειρηνικό ωκεανό και πρόκειται  να αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πιθανώς τον επόμενο Ιανουάριο.

Η νέα ανεμογεννήτρια είναι εξοπλισμένη με πτερύγια , μήκους 92 μέτρων το καθένα. 
 
Με το ύψος της  να φτάνει τα 126 μέτρα, η ανεμογεννήτρια μπορεί να παράγει περίπου 2.400 κιλοβάτ καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας σε υπεράκτιες τοποθεσίες, ισχύς ικανή για να καλύψει τις ανάγκες αρκετών χιλιάδων νοικοκυριών. 
 
"Η παραγωγή θα φτάσει το μέγιστο επίπεδο, εάν η ταχύτητα του ανέμου είναι περίπου 13 μέτρα ανά δευτερόλεπτο", λέει αξιωματούχος της εταιρίας που θα λειτουργήσει το έργο. 
 
Δείτε την περιήγηση από ελικόπτερο: 

 
 
 
 
 
Επιπλέον μία υπεράκτια ανεμογεννήτρια με δυνατότητα να παράγει 100 κιλοβάτ άρχισε την δοκιμαστική λειτουργία τον Αύγουστο και βρίσκεται σε ένα από τα νησιά Goto. 
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο