Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2012 | 09:26
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2012 | 09:26

Το κατάφερε για δεύτερη χρονιά, κάτι που μόνον η φινλανδική Oulu πέτυχε. Από τις 21 πόλεις οι πέντε είναι ευρωπαικές. Εκτός λίστας η Βαρκελώνη και η Φρανκφούρτη.

Ο Οργανισμός Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη επιλέγει κάθε χρόνο τις πιο έξυπνες πόλεις στον κόσμο.

Τα κριτήρια είναι:
-Το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες
-Οι υποδομές ευρυζωνικότητας
-Η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το Ηράκλειο αποδεικνύει πως όλα γίνονται. Η βιωσιμότητα των σύγχρονων πόλεων είναι το αντικείμενο δράσης του ICF. Οσο περισσότερες νέες τεχνολογίες εφαρμόζονται, τόσο πιο ποιοτική γίνεται η ζωή των κατοίκων.
 
Πέρα από αυτούς τους βασικούς άξονες, ενεργειακή αποδοτικότητα, αειφορία κτλ,  η αξιολόγηση βασίζεται και σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το θέμα φέτος εξετάζει την σχέση μεταξύ της καινοτομίας και απασχόλησης.
 
Θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στο οποίο από τις 21 πόλεις θα επιλεχθούν οι 7 «εξυπνότερες από αυτές, και τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεχθεί η«εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.
 
«Δημιουργώντας νέες υποδομές και παρέχοντας εξελιγμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες , ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα νέα συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Αεράκης και Αγγελική Σχοιναράκη με αφορμή την νέα επιτυχία του Ηρακλείου τόνισαν ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ,η προσφορά νέων υπηρεσιών αλλά και η πιο στενή συνεργασία με φορείς και ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών .
 
Επίσης ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το Πολιτικό προσωπικό και το Στελεχιακό δυναμικό του τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου το οποίο εργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα εντατικά ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
 
Οι 21 «έξυπνες» πόλεις για το 2013:
Ballarat, Victoria, Australia
Rio de Janeiro, Brazil
Castelo de Vide, Portugal
Stratford, Ontario, Canada
Columbus, Ohio, USA
Taichung City, Taiwan
Heraklion, Crete, Greece
Tallinn, Estonia
Hsinchu City, Taiwan
Taoyuan County, Taiwan
Jiading New City, China
Tirana, Albania
Kingston, Ontario, Canada
Toronto, Ontario, Canada
Mitchell, South Dakota, USA
Wanganui, New Zealand
Oulu, Finland
Whittlesea, Victoria, Australia
Philadelphia, Pennsylvania, USA
Winnipeg, Manitoba, Canada
Prospect, So. Australia, Australia
 
Δείτε το βίντεο:

 
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο