Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

200.000 τόνοι ραδιενεργών υδάτων απειλούν την Ιαπωνία

200.000 τόνοι ραδιενεργών υδάτων απειλούν την Ιαπωνία
AP
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 26.10.2012 | 13:22
Πρώτη δημοσίευση: 26.10.2012 | 13:22

Οι υπεύθυνοι του πυρηνικού εργοστασίου Ντάι-τσι, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, όπου συνέβη το ατύχημα έπειτα από το φονικό τσουνάμι του 2011, παλεύουν με τον χρόνο.
 

Οι δεξαμενές στις οποίες φυλάσσονται περίπου 200.000 τόνοι ραδιενεργού ύδατος δεν έχουν άλλο χώρο γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο.
 
Η εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο (TEPCO) έχει ήδη δώσει εντολή να κοπούν πολλά δέντρα στην περιοχή, ούτως ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την τοποθέτηση περισσότερων δεξαμενών.

Οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για τριπλασιασμό της ποσότητας των ραδιενεργών υδάτων εντός των ερχόμενων τριών ετών.
 
Ο υπεύθυνος του εργοστασίου, Yuichi Okamura ανέφερε πως τα περιθώρια στενεύουν, διότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στέγασης πολλών ακόμα δεξαμενών, αναφέρει το Associated Press.
 
Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τις εξελίξεις υποστηρίζουν πως αν απελευθερωθεί ραδιενεργό νερό, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι μόνιμες.

Επιπλέον, φοβούνται ότι εξαιτίας των διαρροών που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί σε σωλήνες αντιδραστήρων, κάτι τέτοιο μπορεί ήδη να συμβαίνει.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο