Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με φωτοβολταϊκά

Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με φωτοβολταϊκά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 26.10.2012 | 18:35
Πρώτη δημοσίευση: 26.10.2012 | 18:30

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου αυτοί να λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά 6 ατόμων, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.
 
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 24-10-2012, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, 2 εξ αυτών, ημεδαποί ηλικίας 50 και 51 ετών, την στιγμή που παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, ως επί το πλείστον αγρότες, που κατείχαν άδειες κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων και παρουσιαζόμενοι ως πληρεξούσιοι στην Ελλάδα μεγάλης γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, προωθούσαν δελεαστικά προγράμματα χρηματοδότησης εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Για τον σκοπό αυτό είχαν ενοικιάσει γραφεία στο Περιστέρι Αττικής και κατάρτιζαν εικονικές συμβάσεις συνεργασίας της τράπεζας, με πλαστές σφραγίδες και λογότυπα, παρουσιάζοντας μάλιστα σαν εκπρόσωπο αυτής γερμανόφωνο συνεργό τους, προκειμένου να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των υποψηφίων θυμάτων τους και να τους πείθουν να καταβάλουν για κάθε σύμβαση που υπέγραφαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, με το πρόσχημα των διαδικαστικών εξόδων.
 
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο παραπάνω γραφείο και στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών συμβάσεων συνεργασίας, πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τράπεζας, ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μπλοκ αποδείξεων στη γερμανική γλώσσα, επαγγελματικές κάρτες των δραστών που τους παρουσίαζαν ως υπαλλήλους ή πληρεξούσιους της τράπεζας και πλήθος εγγράφων και δικαιολογητικών στην ελληνική και γερμανική γλώσσα.
 
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση 3 πολιτών από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη σπείρα είναι πολύ μεγάλος.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο