Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο πράσινος γίγαντας των αιθέρων

Ο πράσινος γίγαντας των αιθέρων
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2012 | 01:32
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2012 | 01:32

Όλοι έμαθαν για την πολυτέλεια του δημοφιλούς αεροσκάφους Α380 της Emirates με αφορμή την μοναδική πτήση του στον ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος". Πρέπει, όμως, να γνωρίζετε τις περιβαλλοντικές επιδόσεις αυτού του γίγαντα των αιθέρων... 

Το Airbus A380 είναι ένα από τα πιο περιβαλλοντικά προηγμένα αεροσκάφη στον αέρα.

Προσφέρει την απόλυτη άνεση στους επιβάτες και παράλληλα αποτελεί ένα άλμα προς τα εμπρός σε όρους οικολογικής αποδοτικότητας, καθώς επιτυγχάνει ακόμη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών ρύπων και του θορύβου.

Με εξοικονόμηση καυσίμων της τάξεως των 3,1 λίτρων ανά 100 χιλιομετρικούς επιβάτες, εξαιρετικά αθόρυβους κινητήρες και φτιαγμένο από ελαφριά στοιχεία, τα Α380 της Emirates πετούν περισσότερους επιβάτες σε μεγαλύτερες αποστάσεις και πιο αποτελεσματικά από άλλα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη.


Οι παίκτες του ΟΣΦΠ καλωσορίζουν το Α380 της Emirates Airline στην Αθήνα

Είναι πιο αποδοτικό ως προς τα καύσιμα ανά χιλιομετρικό επιβάτη σε σχέση με τα περισσότερα μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα. Αυτό είναι ένα βασικό πλεονέκτημα στη μείωση των εκπομπών μας και στη μεγιστοποίηση της οικολογικής απόδοσης. 

Τα A380 της Emirates επιλέχτηκαν ειδικά με κινητήρες Engine Alliance GP7200, που εξοικονομούν 500.000 περισσότερα λίτρα καυσίμου ανά αεροσκάφος ανά έτος σε σχέση με άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Η σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων των κινητήρων GP7200 στα A380 της Emirates σημαίνει λιγότερες εκπομπές σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μεγάλο εμπορικό αεροσκάφος - μόνο 75 γρ. CO2 ανά χιλιομετρικό επιβάτη.


Γιάννης Παράσχης Γενικός Διευθυντής ΔΑΑ, Richard Jewsbury, Emirates Senior Vice President Commercial Operations Europe and Russian Federation, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Νίκος Σταθόπουλος, Γ.Γ. Μεταφορών, Mohammad Sarhan, Emirates Area Manager Greece


Η Emirates είναι ο μεγαλύτερος χειριστής των Α380, με 13 αεροσκάφη αυτή τη στιγμή στο στόλο της και με παραγγελίες για 90 αεροσκάφη συνολικά.

Συμπερασματικά, το A380, μαζί με τη νέα οικογένεια των B777 και την παραγγελία 70 αεροσκαφών A350-XWBs, επιτρέπει στους επιβάτες της Emirates να πετάξουν με τον πιο προηγμένο, άνετο και οικολογικό στόλο στον αέρα.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο