Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σλοβενία: Διακοπή λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου λόγω κακοκαιρίας

Σλοβενία: Διακοπή λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου λόγω κακοκαιρίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 29.10.2012 | 15:12
Πρώτη δημοσίευση: 29.10.2012 | 15:12

Διακόπηκε από χθες το πρωί η λειτουργία του μοναδικού πυρηνικού εργοστασίου της Σλοβενίας, στην πόλη Κρσκο (NEK), λόγω απότομης αύξησης της ροής του ποταμού Σάβα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Πυρηνικής Ασφάλειας

Τα νερά του ποταμού παρέσυραν τεράστιες ποσότητες φύλλων και άλλων αντικειμένων και αυτό μειώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος ψύχρανσης, σύμφωνα με τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Επιθεώρησης για τη Ραδιενέργεια την Πυρηνική Ασφάλεια, Άλες Γιάνεζιτς τόνισε ότι η λειτουργία του εργοστασίου σταμάτησε, παρ΄ όλο που το σύστημα καθαρισμού των νερών του ποταμού λειτουργούσε πλήρως.

«Όλα τα συστήματα και ο εξοπλισμός λειτουργούσαν κανονικά μέχρι τη διακοπή. Δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες επιδράσεις στο περιβάλλον και στους ανθρώπους» επισήμανε. Μετά τις αναγκαίες αναλύσεις και ελέγχους των συστημάτων και του εξοπλισμού άρχισαν οι προετοιμασίες για τη επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού, σημείωσε ο κ. Γιάνεζιτς.
 
Ο τεχνικός διευθυντής του εργοστασίου, Πρέντραγκ Σίρολα δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν από μεγάλες ποσότητες φυσικών αποβλήτων στα νερά του υπερχειλισμένου ποταμού Σάβα.

Η στάθμη του ποταμού Σάβα ανήλθε σε 3,5 μέτρα και οι αρχές έθεσαν σε εφαρμογή μέτρα προστασίας από πλημμύρες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο