Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τα απορρίμματα στην Τρίπολη

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τα απορρίμματα στην Τρίπολη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 01.11.2012 | 11:42
Πρώτη δημοσίευση: 01.11.2012 | 11:42

Δόθηκε το «πράσινο φως» από την περιφέρεια Πελοποννήσου, για την εγκατάσταση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης σε στεγασμένο χώρο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. 

Με την απόφαση αυτή θα ανασάνει οικονομικά ο δήμος Τρίπολης, που αιμορραγεί από το δυσβάστακτο κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την εγκατάσταση της μονάδας του δήμου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και περιλαμβάνει ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), κομποστοποιητή και δεματοποιητή, που θα στεγαστεί στο ενοικιαζόμενο ακίνητο από τον δήμο Τρίπολης κοντά στην πόλη, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.
 
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο και καλό στάδιο ανάλογες δράσεις, για την εγκατάσταση μονάδων προσωρινής διαχείρισης στη Μεγαλόπολη, την Κυνουρία και τον δήμο Ευρώτα στη Λακωνία, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν εμπόδια για την περιοχή της Νεμέας, εκτίμησε όμως ότι σύντομα θα ξεπεραστούν.

Πρόσθεσε επίσης, ότι με εντατικό ρυθμό εξελίσσεται ο ανταγωνιστικός διάλογος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων που διεξάγει η περιφέρεια κι εκτίμησε ότι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων θα είναι περίπου στο μισό αυτού που απαιτείται σήμερα για τη διαχείρισή τους, ενώ τόνισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στην πράσινη οικονομία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο