Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φωτοβολταϊκά στη στέγη μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας! (video)

Φωτοβολταϊκά στη στέγη μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας! (video)
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 07.11.2012 | 13:02
Πρώτη δημοσίευση: 07.11.2012 | 13:02

Μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες εγκαινίασε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή Merkenich-Cologne της Γερμανίας... δείχνοντας έτσι την υψηλή περιβαλλοντικής της ευαισθησία. Ο λόγος για την .... 

... FORD!

Οι ηλιακοί συλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στη στέγη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανταλλακτικών & Διανομής της Ford παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 370 νοικοκυριά με 1.100 μεγαβατώρες το χρόνο, μειώνοντας παράλληλα την ετήσια παραγωγή CO2 κατά 550 τόνους.Η RheinEnergie, τοπικός πάροχος ενέργειας που εγκατέστησε τους ηλιακούς συλλέκτες θα προσφέρει στους πελάτες του νέου Focus Electric τη δυνατότητα να αγοράζουν πράσινη ενέργεια μέσω ειδικής σύμβασης, ώστε να μεγιστοποιήσουν τα περιβαλλοντικά οφέλη στις μετακινήσεις τους έχοντας μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ο Klaus Linden, supervisor, Energy Purchase, Ford Ευρώπης δήλωσε:

"Αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της δέσμευσής μας στη μείωση των εκπομπών CO2 και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας μας. Για πρώτη φορά πράσινη ενέργεια η οποία παράγεται σε χώρο της Ford ωφελεί άμεσα τους πελάτες. Απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μία εγκατάσταση απολύτως ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη".
 
Η Ford ήδη χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια στις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία, όπως π.χ. ηλεκτρισμό από τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Νορβηγία και Σουηδία, ενώ όλα τα κτίρια της Ford στην Κολωνία θερμαίνονται μέσω δικτύου ατμού με πάροχο την RheinEnergie.

Ο συνδυασμός των μέτρων μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 190.000 τόνους. Ο Bernhard Mattes, chairman, Ford Γερμανίας δήλωσε:
 
"Βαδίζουμε σε νέες αυτοκινητιστικές αγορές και συνεργαζόμαστε με εταίρους για να προσφέρουμε στους πελάτες την απαραίτητη υποστήριξη για τις επιλογές τους. Έχοντας δική της εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, η Ford παρέχει τη δυνατότητα αγοράς του Focus Electric, ενός αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων που λειτουργεί με ηλεκτρισμό από πηγή μηδενικών ρύπων".
 
Η Ford θα ανακοινώσει περαιτέρω συνεργασία με παρόχους ενέργειας σε άλλες χώρες όταν πλησιάζει το λανσάρισμα του Focus Electric στην Ευρώπη.
 
Ο Uwe Schöneberg, υπεύθυνος πωλήσεων της RheinEnergie, δήλωσε:
 
"Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με τη Ford, καθώς σαν τοπική εταιρία παροχής ενέργειας φέρουμε ιδιαίτερη ευθύνη για την προστασία του κλίματος και η Ford έχει άριστη γνώση των περιβαλλοντικών θεμάτων. Η νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ είναι ένα ακόμα βήμα  για τη χρήση ανανεώσιμων πηγώ".

Δείτε το video:

 
 
 
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο