Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού Τσερναβόντα

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού Τσερναβόντα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 08.11.2012 | 13:42
Πρώτη δημοσίευση: 08.11.2012 | 13:42

Η απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας του αντιδραστήρα 2 στον πυρηνικό σταθμό Τσερναβόντα της Ρουμανίας δεν έχει επίπτωση στην ασφάλεια του πληθυσμού ή στο περιβάλλον, διαβεβαίωσε το ρουμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών.

«Οι πληροφορίες που προέρχονται από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος δείχνουν ότι τα συστήματα ελέγχου της ακτινοβολίας-γ δεν κατέγραψαν αύξηση των κανονικών τιμώ» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ρουμανίας.

Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του μοναδικού ρουμανικού πυρηνικού εργοστασίου στη χώρα τέθηκε χθες εκτός λειτουργίας, καθώς ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα παύσης λειτουργίας για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.
 
Ο κρατικής ιδιοκτησίας όμιλος «Nuclearelectrica» που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του πυρηνικού σταθμού Τσερναβόντα ανακοίνωσε ότι ο αντιδραστήρας θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως ότου διαπιστωθούν τα αίτια της διακοπής, πιθανότατα έως την Παρασκευή.
 
 «Δεν υπήρξε κίνδυνος για το προσωπικό, τον τοπικό πληθυσμό ή το περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.
 
Το πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται στο νοτιανατολικό τμήμα της χώρας. Λειτουργεί από το 1996 και εξασφαλίζει το 18% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο