Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η έκτακτη εισφορά να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις

Η έκτακτη εισφορά να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 08.11.2012 | 15:08
Πρώτη δημοσίευση: 08.11.2012 | 15:03

Αυτό ζητούν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με επιστολή τους στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Μετά το «ισοπεδωτικό» χαράτσι που ψηφίστηκε χθες από την Βουλή.

 «Σε συνέχεια της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα φ/β όπως ψηφίστηκε χθες από την Βουλή σε ισοπεδωτικά υψηλά και οριζόντια ποσοστά, σας καλούμε, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή της όπως τουλάχιστον προβλέπεται στο δημοσιευθέν πριν την ψήφιση σ/ν, όπως η εισφορά αυτή αφαιρείται από τον τζίρο των εταιρειών που δηλώνεται στις φορολογικές δηλώσεις τους ώστε να προκύψουν εν συνεχεία τα λογιστικά προ φόρων κέρδη τους προς φορολόγηση» λέει η ανακοίνωση του Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά).
 
Έτσι θα αποφευχθεί η δυσβάστακτη επιπλέον φορολόγηση εισοδήματος που οι παραγωγοί ουδέποτε έλαβαν αφού η εισφορά υπέρ ΛΑΓΗΕ τους το περιέκοψε. 
 
«Διαφορετικά τα εμφανιζόμενα στις δηλώσεις ως κέρδη προ φόρων ουδόλως στην πραγματικότητα θα υπάρχουν αφού η εισφορά όχι μόνο τα εξανεμίζει στην πηγή αλλά τα μετατρέπει σε πραγματικές ζημίες» λέει ο ΣΠΕΦ.
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο