Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Tο ΤΕΕ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 09.11.2012 | 12:38
Πρώτη δημοσίευση: 09.11.2012 | 12:38

Στο μικροσκόπιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας θα τεθεί η σύνδεση "περιβάλλον και ανάπτυξη" με προτάσεις για ένα νέο οικονομικό μοντέλο, ενάντια στην ύφεση.Βασισμένο στα ελληνικά προιόντα-υπηρεσίες...
 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 12 – 14 Δεκεμβρίου 2012, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387 Π. Φάληρο).
Θα παρουσιαστούν όλες εκείνες οι προτάσεις που έχουν να κάνουν με τομείς όπου η χώρα μας έχει συγκρητικό πλεονέκτημα και μπορεί να δημιουργήσει προϊόντα/υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
 
Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή Υποστήριξης της Διοργάνωσης με συμμετοχή 20 και πλέον φορέων του τεχνικού κόσμου, εργασιακούς/κλαδικούς φορείς, φορείς επιχειρήσεων προστασίας περιβάλλοντος, φορείς επιστημονικού/ακαδημαϊκού αντικειμένου, καθώς και κλαδικούς συλλόγους μηχανικών. Οι φορείς θα προτείνουν και την διενέργεια- παράλληλων με το συνέδριο- εργαστηρίων.
 
Θεματικές ενότητες:
 
-Τεχνικοί τομείς και δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς του περιβάλλοντος και της καθαρής ενέργειας (δυναμικό της Ελλάδας, τεχνολογίες, πρότυπα)
-Ο ρόλος του κράτους στη διαμόρφωση εργαλείων επιτάχυνσης ολοκληρωμένης αναπτυξιακής περιβαλλοντικής πολιτικής
-Οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές στους τομείς του περιβάλλοντος και της καθαρής ενέργειας.
-Περιφερειακή ανάπτυξη -Ειδικότερα περιβαλλοντικά και θέματα καθαρής ενέργειας που αφορούν στην ανάπτυξη στην Περιφέρεια.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο