Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης μεταμορφώνονται...

Τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης μεταμορφώνονται...
Πολυθρόνα βαρέλι
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 18.11.2012 | 18:50
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2012 | 18:50

Καρέκλες από άχρηστες βαλίτσες, πολυθρόνες από βαρέλια, δαχτυλίδια από φερμουάρ και πλήκτρα υπολογιστή, αξεσουάρ και φωτιστικά από υλικά που θα κατέληγαν στους κάδους φέρουν τον πράσινο τρόπο σκέψης μιας οκταμελούς καλλιτεχνικής ομάδας.

Πρόκειται για τη Scoopa από την Θεσσαλονίκη, που δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που δεν θέλουμε να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές.

Δαχτυλίδι πληκτρολόγιο
Δαχτυλίδι πληκτρολόγιο

Mία εταιρεία upcycling, όπου με καινοτόμο σχεδιασμό φρεσκάρει «ξεχασμένες» πρώτες ύλες, τους δίνει καινούργιο σκοπό χρήσης και τους επαν-εφεύρει έναν νέο κύκλο ζωής.

Χρησιμοποιούν περιθωριοποιημένες πρώτες ύλες, που φαινομενικά φαντάζουν άχρηστες.

Στέκα καπελάκι
Στέκα καπελάκι


Στη δημιουργική διαδικασία μπορεί να συμβάλλει ο καθένας που θέλει να απαλλαγεί από αντικείμενα που δεν χρειάζεται, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια μείωσης του όγκου των απορριμμάτων της πόλης.

Φωτιστικό οροφής
Φωτιστικό οροφής

Η ομάδα αξιοποιεί υλικά που παίρνει από επιχειρήσεις ή και ιδιώτες, όπως μπουκάλια, διαφημιστικά banners, εξαρτήματα ποδηλάτων, μεταλλικά κουτιά και ο,τι άλλο βάζει ο νους τους.

Τραπέζι βαρέλι
Τραπέζι βαρέλι

Καρέκλα βαλίτσα
Καρέκλα βαλίτσα


Σκοπός της δημιουργίας της ομάδας έιναι η μείωση των απορριμμάτων και η μικρότερη κατανάλωση φυσικών πρώτων υλών, υποστηρίζοντας πάντα κάθε μορφή επανάχρησης και ανακύκλωσης.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο