Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΕΔΣΝΑ : Πράσινο φως στο διαγωνισμό για τα 4 εργοστάσια απορριμμάτων

ΕΔΣΝΑ : Πράσινο φως στο διαγωνισμό για τα 4 εργοστάσια απορριμμάτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 20.11.2012 | 13:00
Πρώτη δημοσίευση: 20.11.2012 | 13:00

Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, προχώρησε σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. 

Πρόκειται για τα τεύχη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, με τα οποία θα γίνει η διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ΣΔΙΤ.

Αναθέτουσα Αρχή θα είναι ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, η οποία θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση.
 
Οι προς επεξεργασία ποσότητες των απορριμμάτων θα είναι της τάξης του 1,35 εκ. τόνων ετησίως χωρίς το ποσό αυτό να είναι δεσμευτικό.
 
Ο χρόνος ισχύος της Σύμπραξης θα είναι ενδεικτικά για 27 χρόνια.
 
Οι χώροι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα έργα είναι οι τρεις. Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Αττική, με τη ρητή επιφύλαξη της χωροθέτησης της ΟΕΔΑ Κερατέας, όπως αναφέρεται στο τεύχος δημοπράτησης του έργου.
 
Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του Έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού.
 
Στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτές όλες οι δόκιμες τεχνολογίες επεξεργασίας στερεών αποβλήτων υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία.
 
Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο