Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κονδύλια για περιβαλλοντική αναβάθμιση αναζητά ο δήμος Παύλου Μελά

Κονδύλια για περιβαλλοντική αναβάθμιση αναζητά ο δήμος Παύλου Μελά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2012 | 19:53
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2012 | 19:53

Προτάσεις για τη συνολική αναβάθμιση του αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών ο Διαμαντής Παπαδόπουλος τη Δευτέρα. 

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε μεταξύ άλλων την αξιοποίηση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου και της περιαστικής ζώνης των 6000 στρεμμάτων καθώς και αντιπλημμυρικές επεμβάσεις στο χείμαρρο Δενδροποτάμου.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε αναμένεται η δημοπράτηση των κόμβων της εσωτερικής περιφερειακής και δρομολογείται η μελέτη επέκτασης του Μετρό, από την περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας και κατά μήκος της οδού Λαγκαδά, έως την περιοχή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
 
Αναφερόμενος στην κοίτη του Δενδροποτάμου, τόνισε ότι με το πυκνό δίκτυο χειμάρρων και ρεμάτων που την τροφοδοτούν, καθιστούν την περιοχή, την μεγαλύτερη σε έκταση χειμαρρική λεκάνη απορροής της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε μελέτες για τη διευθέτηση των χειμάρρων, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει εξασφαλιστεί καμία χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων αφού ο δήμος Παύλου Μελά, «είναι αδικημένος από το Πράσινο Ταμείο».
 
«Ο χείμαρρος Δενδροποτάμου, ο μεγαλύτερος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα που αναμένει ανάλογη βροχή για να εκραγεί με σφοδρότητα και με τραγικές - καταστροφικές συνέπειες σε μια άναρχη και πλημμυρικά ανοχύρωτη πόλη, με κύριο αποδέκτη το δήμο Παύλου Μελά» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Για την αξιοποίηση της περιαστικής ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας, υπογραμμίστηκε ότι ο δήμος έχει καταθέσει μελέτες, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Μονή Λαζαριστών, εργαζόμενοι του δήμου είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και διαμαρτύρονταν για τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που αφορούν στη διαθεσιμότητα ενώ δεν παραβρέθηκε, όπως αναμενόταν, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος.
 
Συνάντηση Διαμαντή Παπαδόπολου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη
Ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής ανάπτυξης του Δήμου Παύλου που θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση των Δυτικών συνοικιών συνολικά παρουσίασε τη Δευτέρα στο πρωί ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Επιχειρούμε να κάνουμε αυτό που η Ελλάδα δεν έκανε τα τελευταία 40 χρόνια Να αξιοποιήσουμε τις ευλογίες που μας δίνει ο τόπος μας Η αξιοποίηση της περιαστικής ζώνης μέσω ενός πρότυπου και ποιοτικού σχεδιασμού θα δώσει διέξοδο στην κοινωνία που απειλείται από την ανεργία και τη φτώχεια Το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί θα συνδυάζει την αγροτική παραγωγή, τις νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες».
 
Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει για να υλοποιηθεί η πρόταση του δήμου παρέχοντας τόσο κονδύλια όσο και τεχνογνωσία.
 
Μετά τη συνάντηση ο Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε:
«Μιλούμε για ένα δήμο που έχει στοιχεία τόσο αστικού περιβάλλοντος, όσο και περιαστικού, μιας πυκνοκατοικημένης αλλά και υποβαθμισμένης περιοχής που δικαιούται αυτήν την ανάσα Ο δήμος Παύλου Μελά μπορεί να γίνει πρότυπος δήμος φέρνοντας κοντά τον αστό με την αγροτική και ζωική διαδικασία και παραγωγή. Τέτοιες προσπάθειες είναι όχι μόνο επιθυμητές αλλά πρέπει και να υποστηριχθούν».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο