Ειδήσεις ΕΚΛΟΓΕΣ 2015· ΤΣΙΠΡΑΣ· ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ· ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ Διαύγεια 25 Αθήνα Αναλυτικά

Ένας χρόνος παράταση για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις

Ένας χρόνος παράταση για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2012 | 17:50

Το υπουργείο θέλει να ελέγξει όσες περισσότερες φορολογικές υποθέσεις. Κι επειδή δεν προλαβαίνει ως το τέλος του 2012, έδωσε παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Έτσι, δε θα παραγραφεί και καμία υπόθεση!

Παρατείνεται έως 31.12.2013 η προθεσμία παραγραφής όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς και των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ και στα τελωνεία που επρόκειτο να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς και των αντίστοιχων προθεσμιών με ημερομηνία λήξης εντός του επόμενου έτους.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής των υποθέσεων αυτών εξαιτίας της αδυναμίας του ελεγκτικού μηχανισμού να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχό τους.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία ότι σχετικά με τους ελέγχους στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, κάτι που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί να επιτευχθεί άμεσα.

Οι λόγοι αυτοί, όπως σημειώνεται είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών, η τεράστια έλλειψη προσωπικού που προκάλεσε η εφαρμογή του νόμου για την εφεδρεία καθώς και η μη πλήρης, έως τώρα, εφαρμογή του συστήματος Elenxis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το νεο ποινολόγιο της εφορίας - Τι προβλέπει για εικονικά τιμολόγια, εκπρόθεσμες δηλώσεις, δέσμευση καταθέσεων για φοροδιαφυγή

Η Εφορία ελέγχει τις καταθέσεις μας - Μπήκαν ήδη στο στόχαστρο 100.000 πολίτες

Στα δίχτυα της εφορίας 17.000 καταθέτες του εξωτερικού   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Χάνουν τον ύπνο τους! Κατασχέθηκαν 30 αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές! Χάνουν τον ύπνο τους! Κατασχέθηκαν 30 αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές!
  2. Να κάνουν  οικονομία  ζητάει από τους διοικητές η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Να κάνουν "οικονομία" ζητάει από τους διοικητές η 6η Υγειονομική Περιφέρεια
  3. Επιστροφή στο 2.000 για την ελληνική οικονομία Επιστροφή στο 2.000 για την ελληνική οικονομία