Το πετρέλαιο θέρμανσης ίσως να αποδειχθεί πολιτικά...πανάκριβο!
03.09.2010Το μέτρο της κατάργησης του αφορολόγητου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Τι κόβουν οι νέοι εξαιτίας της κρίσης
Και τρίτη ημέρα υψηλών αποδόσεων στο ΧΑ
Βούλιαξε η αγορά αυτοκινήτου και τον Αύγουστο! - Δείτε ποιες εταιρείες έχασαν πιο πολύ
Δεν τα κατάφεραν τα "Ελληνικά Γράμματα" - Αντιδρούν οι συγγραφείς
Vivartia: Διευκρινήσεις για την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ
Εως τις 30/09 οι διορθώσεις σε ΕΤΑΚ και Εκτακτη Εισφορά
Βρετανοί μεσίτες: "Αγοράστε γη στην Ελλάδα!"
Στα ύψη τα τσιγάρα – Έρχεται 4η αύξηση της φορολογίας
Δείτε τις πρωταθλήτριες στα φέσια.
Στο ιλιγγιώδες ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται τα βεβαιωμένα χρέη -ληξιπρόθεσμα και μη- των ΠΑΕ και ΚΑΕ, όπως δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, έδωσε αναλυτικές καταστάσεις για το θέμα, σημειώνοντας ότι έναντι των βεβαιωμένων ή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, το κεφάλαιο που έχει ρυθμιστεί ανέρχεται σε περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ρυθμισμένο ποσό μόνο σε 37 εκατομμύρια.
Αναλυτικά οι 10 ομάδες με τα μεγαλύτερα ληξιπρόθεσμα χρέη σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών είναι :
Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι πρωτη στη λίστα με τα ληξιπρόθεσμα να φτάνουν τα 47.936.507,36 ευρώ!
Ακολουθεί η ΠΑΕ Πανιώνιος με ληξιπρόθεσμα 9.507.935,53 ευρώ!
Η ΠΑΕ Αθηναϊκός με ληξιπρόθεσμα 9.076.270,69
Η ΚΑΕ Πανιώνιος με ληξιπρόθεσμα 5.975.788,72
Η ΠΑΕ ΑΟΚ Καβάλας με ληξιπρόθεσμα 5.935.569
Η ΠΑΕ ΟΣΦΠ με ληξιπρόθεσμα 3.873.428,71
Η ΚΑΕ Μαρούσι με ληξιπρόθεσμα 3.061.802,50
Η ΚΑΕ ΠΑΟ με ληξιπρόθεσμα 3.041.821,34
Η ΚΑΕ ΟΣΦΠ με ληξιπρόθεσμα 2.077.435,62
H ΚΑΕ ΝΗΑΡ ΗΣΤ με ληξιπρόθεσμα 1.484.713,59
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι από τους προληπτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στις ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα έχει διαπιστωθεί ότι σε ΦΠΑ οφείλεται περίπου το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ, και σε μη απόδοση παρακρατημένων φόρων περίπου 5,24 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα κατασχέθηκαν από ορισμένες ΠΑΕ, συμβόλαια ποδοσφαιριστών από τα οποία πιθανολογείται απόκρυψη φορολογητέας ύλης.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι η πλειοψηφία των χρεών έχει ενταχθεί στο άρθρο 44 και τα υπόλοιπα είναι ρυθμισμένα μέχρι το 2017.
"Σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης και αφορούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνουμε τα παρακάτω:
Εκ του συνολικού ποσού των 70.669.618,74 ευρώ, τα 22.733.111,38 είναι αντικείμενο προσφυγών που δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη.
Επειδή οι οφειλές αυτές αναφέρονται στην περίοδο πριν το άρθρο 44, η πιθανή υποχρέωση της ΠΑΕ ανέρχεται σε 1,17 εκ. ευρώ περίπου, πληρωτέα μέχρι το 2014.
Εκ του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών 47.936.507,36 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος (41.034.746,02 ευρώ) είναι ρυθμισμένο ήδη, στο πλαίσιο του άρθρου 44 και άλλων ρυθμίσεων (Ν.3606/2007) και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εξόφληση του υπολοίπου (6,9 εκ. ευρώ).
Άρα το μέγιστο που πιθανόν θα κληθεί να πληρώσει η ΑΕΚ είναι 8,07 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,9 είναι ρυθμισμένα μέχρι το 2017.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει για πολλοστή φορά ότι πληρώνει κανονικά τους ρυθμισμένους φόρους της.
Υ.Γ. 1: Έλεος πια με τους αυτόκλητους αναλυτές των οικονομικών της.
Υ.Γ. 2: Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου βρίσκεται πάντα σε ισχύ.
ΠΑΕ ΑΕΚ"
|
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
|
|---|
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΡ? ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ??
Υπουργε κ.Σαχινιδηκαι ο μακακας ο απλος πολιτης αν χρωσταει λιγα ευρω στο δημοσιο κινδυνευει να χασει τα παντα!!!!!! Μου αρεσει η αξιοκρατια στην Ελλαδα...πρεπει να γινει παραδειγμα προς μιμηση απο αλλες χωρες!!!!! Υπουργε αν δεν τα μαζεψεις αυτα τα λεφτα μην στεναχωρεθεις.....κοψε τον 12 μισθο!!!! οκ?