Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σχέδιο παρεμβάσεων για τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας

Ηλέκτρα Κουτούκη |
Σχέδιο παρεμβάσεων για τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2010 | 14:22
Πρώτη δημοσίευση: 12.03.2010 | 14:22

Σύσκεψη για τα προβλήματα της λίμνης Κορώνεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Τη Τετάρτη 10 Μαρτίου, παρουσία της Υπουργού κ. Μπατζελή, της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μπιρμπίλη, της Γ.Γ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λιώνη, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Ψωμιάδη και Υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων, που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την περιβαλλοντική προστασία της ευρύτερης περιοχής. Σε πρώτη φάση, συμφωνήθηκε να υπάρξει από κοινού δράση μέσα από ένα στοχευμένο «πακέτο» παρεμβάσεων, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός και η χρήση των παράνομων γεωτρήσεων. Μάλιστα έγινε αναφορά στην ενεργό συμμετοχή ΥπΑΑΤ, ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού μέσω γεωτρήσεων για την άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών (περίπου 70.000 στρέμματα), ενώ συζητήθηκαν και άλλοι τρόποι παρέμβασης. 

Τα θέματα που εξετάζονται είναι:
-η σύνδεση της Ενιαίας Ενίσχυσης με το πιστοποιητικό πολλαπλής συμμόρφωσης που θα κατατίθεται στην αίτηση ΟΣΔΕ των παραγωγών,
-η εκτέλεση αγροπεριβαλλοντικών έργων στην περιοχή της Κορώνειας με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης νερού σε ορισμένες ζώνες κατά 25%,
-η σύνταξη μελέτης για την επιμόλυνση των τροφίμων από το υφιστάμενο καθεστώς άρδευσης όπως αυτή εφαρμόστηκε στην περίπτωση του Ασωπού ποταμού. 

Οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν άμεσο χαρακτήρα όπως επιβάλλεται και από τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ε.Ε. Αποφασίστηκε να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη τις επόμενες ημέρες, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι δράσεις και οι παρεμβάσεις των συναρμόδιων Υπουργείων, ΥπΑΑΤ και ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

 

Ηλέκτρα Κουτούκη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο