Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκθεση Περιβαλλοντικών Επιδόσεων του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, έτη 2000- 2009

Ηλέκτρα Κουτούκη |
Έκθεση Περιβαλλοντικών Επιδόσεων του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, έτη 2000- 2009
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2010 | 14:09
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2010 | 14:09

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ συζήτησε με τη κ.Μπιρμπίλη τις εξελίξεις στο περιβαλλοντικό τομέα

 

Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, έγινε η εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεση Περιβαλλοντικών Επιδόσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την Ελλάδα, για τα έτη 2000- 2009. Πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών και πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. Angel Gurria, με τον οποίο συζήτησαν τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Κυβέρνησης και τα θετικά βήματα που έχουν επιτευχθεί στον τομέα του περιβάλλοντος. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και του ΟΟΣΑ και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένους τομείς, όπως, μεταξύ άλλων, η καινοτομία, η πράσινη ανάπτυξη και η βιοποικιλότητα. 

Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε από τον κ. Gurria, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των περιβαλλοντικών πολιτικών, ως κινητήριες δυνάμεις επανεκκίνησης και ανάκαμψης της οικονομίας. Ο κ.Γκουρία δήλωσε την ανάγκη να δοθεί τέλος στις επιδοτήσεις για την άρδευση και τη μη ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Ελλάδα. Επίσης να υπάρξει βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων και να αναθεωρηθούν οι τιμές των διοδίων και οι φόροι στα καύσιμα. Από τη πλευρά της, η Υπουργός ΠΕΚΑ παρουσίασε το μέχρι τώρα έργο του νεοσύστατου Υπουργείου διαπιστώνοντας κοινή προσέγγιση στα θέματα Περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης με τον ΟΟΣΑ. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Μπιρμπίλη αναφέρθηκε σε ένα σύνολο δράσεων, όπως η εντατικοποίηση των προσπαθειών στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η θέσπιση του σώματος των ενεργειακών Επιθεωρητών. Επιπλέον, τόνισε πως η πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κα Μπιρμπίλη αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει το ΥΠΕΚΑ, τόσο στον τομέα του Περιβάλλοντος και των δασών, όσο και στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της ενέργειας, καθώς και σε θέματα αυθαίρετης δόμησης και βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος. Ο κ. Gurria προσκάλεσε την κα. Μπιρμπίλη να παρουσιάσει την πρόοδο της Ελλάδας σε θέματα πράσινης ανάπτυξης στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών οικονομίας, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ηλέκτρα Κουτούκη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο