Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Dr Herve Le Treut από τους σημαντικότερους ειδικούς του Κλίματος παγκοσμίως

Ηλέκτρα Κουτούκη |
Dr Herve Le Treut από τους σημαντικότερους ειδικούς του Κλίματος παγκοσμίως
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 18.03.2010 | 07:08
Πρώτη δημοσίευση: 18.03.2010 | 07:08

23 Μαρτίου, ομιλία του με τίτλο “Κλιματική Αλλαγή – Βεβαιότητες, Αβεβαιότητες” στο Κέντρο Γαία

Τη Τρίτη 23 Μαρτίου 2010, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΟΥΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ διοργανώνουν ομιλία του Dr. HERVE LE TREUT με θέμα : ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ. O Hervé Le Treut είναι ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς του κλίματος παγκοσμίως, καθώς είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Μικτής Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Προγράμματος για το Παγκόσμιο Κλίμα (WCRP) και μέλος της Διακυβερνητικής Ομάδας ειδικών για την Κλιματική Αλλαγή(IPCC). Είναι συγγραφέας πολλών έργων σχετικά με το κλίμα, εκ των οποίων το τελευταίο κυκλοφόρησε το 2009 και είχε τίτλο: «Νέο κλίμα στη Γη - Αντίληψη, πρόβλεψη, αντίδραση» (“Nouveau Climat sur la Τerre – Comprendre, prédire, réagir”, εκδ. Flammarion).

O Hervé Le Treut, μετά την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη, όπου εκπροσώπησε τη Γαλλία, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη «βαθύτερης κατανόησης των προκλήσεων» και το φόβο του ότι δε μας απομένει πολύς χρόνος για να αντιδράσουμε. Θεωρεί ότι εάν δεν υπάρξει αντίδραση, το 2050 θα ξεπεράσουμε το κρίσιμο όριο της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 2 °C. Ωστόσο, σήμερα οι ήδη υπάρχουσες δεσμεύσεις δεν μας εξασφαλίζουν ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει κάτω από το όριο των 2 °C.

Η ομιλία του Hervé Le Treut θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση CLIMAX «Πλανήτης Γη: κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη παρέμβαση», η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ μέχρι τις 30 Μαΐου 2010 σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και Βιομηχανίας, Βιλλέτ - Παρίσι.(Cité des Sciences et de l’Industrie,Villette - Paris).

 

 

 

 

 

Ηλέκτρα Κουτούκη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο