Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Έκθεση του Κώστα Τσόκλη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Έκθεση του Κώστα Τσόκλη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2010 | 18:43
Πρώτη δημοσίευση: 24.03.2010 | 18:43

 Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με τον οργανισμό Istanbul 2010 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

"Η απρονοησία του Προμηθέα" είναι το θέμα της έκθεσης του Κώστα Τσόκλη, η οποία εγκαινιάζεται αύριο στις αίθουσες του Σισμανόγλειου Μεγάρου του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης. 

Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με τον οργανισμό Istanbul 2010 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για την έκθεση, ο Κώστας Τσόκλης τόνισε ότι στόχος της είναι "να δημιουργήσει πρωτότυπες συγκινήσεις" και αναφέρθηκε επίσης σε "πικρές αναμνήσεις" που ξυπνάει η Κωνσταντινούπολη στο μυαλό κάθε Έλληνα. 

"Μπορεί ο καθένας να εκθέσει τη δουλειά του σε όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά για έναν Έλληνα, η Πόλη, ξυπνάει στο μυαλό του πικρές αναμνήσεις. Ένας Έλληνας στην Πόλη δεν μπορεί να είναι ούτε ανυποψίαστος, ούτε αμέριμνος", είπε ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση, που απλώνεται στους δύο ορόφους του Σισμανόγλειου Μεγάρου, περιλαμβάνει προβολές βίντεο, τις "καιγόμενες" φωτογραφίες, 50 μικρά ζωγραφικά με τα κείμενα του καλλιτέχνη στην τουρκική γλώσσα και, επίσης, τρία μεγάλα ζωγραφικά έργα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο