Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έκθεση-αφιέρωμα στα αυτοκίνητα του Giovanni Agnelli

Έκθεση-αφιέρωμα στα αυτοκίνητα του Giovanni Agnelli
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2013 | 12:43
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2013 | 12:43

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Giovanni Agnelli, το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου της Ιταλίας στο Τορίνο, τιμά τη μνήμη του διοργανώνοντας μια έκθεση με τίτλο “Le Auto dell’ Avvocato” (τα αυτοκίνητα του Avvocato)- ο Giovanni Agnelli είναι ευρέως γνωστός στην Ιταλία ως “Avvocato”.

Πρόκειται για μια παρουσίαση μοντέλων αυτοκινήτων που είναι αισθητικά και λειτουργικά προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του Agnelli. Ένα ταξίδι στο ιταλικό design του αυτοκινήτου του 20ου αιώνα και τη γέννηση μιας νέας προσέγγισης στον κόσμο του αυτοκινήτου, που χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία αυτοκινήτων που είναι “κομμένα και ραμμένα” στις ανάγκες του πελάτη.

Η έκθεση χωρίζεται σε τρία διαφορετικά τμήματα, και το καθένα είναι εμπλουτισμένο με γραφικά, φωτογραφικό, οπτικοακουστικό και multimedia υλικό. Στο πρώτο τμήμα της έκθεσης, ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει όλες τις φάσεις της ιστορίας της Fiat και τη συνάντηση αυτών με τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές της Ιταλίας. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στα προσωπικά αυτοκίνητα του Agnelli: μία Lancia Thema S.W. Zagato, ένα Fiat Panda Rock Moretti, μία Lancia K Limousine, ένα Fiat 130 Shooting Brake Maremma, ένα Fiat 130 Familiare, ένα Fiat Croma, μία Ferrari 360 Speedway, μία Lancia Delta Spider Integrale, ένα Fiat Multipla Spider και το αγαπημένο του, το διάσημο Fiat 125. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν προσωπικό στιλ και μηχανικές επεμβάσεις.
 
Η τρίτη ενότητα της έκθεσης εστιάζει στην εξατομίκευση στην αυτοκινητοβιομηχανία: ένα χαρακτηριστικό που συνδέει την εμπειρία Agnelli με τη δραστηριότητα κατά τα τελευταία δέκα χρόνια του ομίλου Fiat. Σε αυτό το τμήμα παρουσιάζονται ορισμένα πολύ σημαντικά αυτοκίνητα που είχαν εξατομικευτεί σε συνεργασία με το Centro Stile της Fiat (Fiat Style Centre) συγκεκριμένα το Fiat Panda, το Fiat 500 και το Fiat 500 Large, καθώς και τo "Tailor Made Ferrari" project, που πραγματοποιήθηκε από το Centro Stile Ferrari (Ferrari Style Centre) το 2012.
 
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 12 Μαρτίου, ημέρα γενεθλίων του Agnelli, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό ως τις 2 Ιουνίου.Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο