Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επετειακή Jaguar XKR-S GT (VIDEO)

Επετειακή Jaguar XKR-S GT (VIDEO)
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2013 | 11:09
Πρώτη δημοσίευση: 27.03.2013 | 11:09

Η Jaguar υπενθυμίζει τα 25 χρόνια παρουσίας της Σειράς R με την επετειακή και περιορισμένης παραγωγής Jaguar XKR-S GT.

 Η Jaguar υπενθυμίζει τα 25 χρόνια παρουσίας της Σειράς αυτοκινήτων επιδόσεων με το διακριτικό R με την πιο στοχευμένα σπορ XK. H XKR-S GT, που θα συνοικεί με τη νέα ΧJR στο σταντ της Jaguar στην έκθεση της Νέα Υόρκης αυτή την εβδομάδα, αποτελεί την έκδοση πίστας της XKR-S, παραμένοντας όμως ένα νόμιμο αυτοκίνητο για τον δρόμο.

Η ισχύς των 550 PS προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 5λιτρο V8, που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Η GT χρειάζεται 3,9” για το 0-100 km/h, κάπου 0,3” ταχύτερα από τη στάνταρ XKR-S. Μολονότι η Jaguar λέει ότι η XKR-S GT θεωρητικά μπορεί να ξεπεράσει τα 320 km/h, η ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h(;).


Η GT διαθέτει νέο αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει εμπρός αθρακονημάτινο διαχύτη, αεροδυναμικές επιφάνειες για κάθετη αεροδυναμική πίεση, φουσκωμένους θόλους, διαχύτη και σταθερή πτέρυγα πίσω. Το αεροδυναμικό πακέτο της XKR-S GT δίνει συνολικά 145 kg κάθετη αεροδυναμικής πίεσης, σύμφωνα με τη Jaguar.

Τα φρένα της XKR-S GT είναι καρμπόν-κεραμικοί δίσκοι σε όλους τους τροχούς, υλικό που πρώτη φορά τοποθετείται σε Jaguar. Νέες είναι η εμπρός και η πίσω ανάρτηση που σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα μετατρόχια, το αυξημένο κάμπερ, τα αναβαθμισμένα σάιλεντμπλοκ και το πιο γρήγορο τιμόνι προϊδεάζουν για το τι θα μπορεί να κάνει η XKR-S GT στο δρόμο ή στην πίστα.

Μοναδικά είναι και τα ρυθμιζόμενα σε ύψος αμορτισέρ, μια ακόμη προσθήκη στην GT που υποστηρίζει το προερχόμενο από τους αγώνες σύστημα διπλών ελατηρίων. Η μετατροπή της XKR-S σε GT ολοκληρώνεται με 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος που είναι ντυμένες με Pirelli Corsa 255/35 εμπρός και 305/30 πίσω.

Μόνο 30 κομμάτια XKR-S GT θα κατασκευάσει η Jaguar στην τιμή των €170.000 -25 για τις ΗΠΑ και πέντε για τον Καναδά. Παρά τον αρχικό προγραμματισμό, η Jaguar λέει ότι αν η ζήτηση είναι επαρκής θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής για τη διάθεση της XKR-S GT και σε άλλες αγορές.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο