Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μήπως έχεις φοβία δέσμευσης; Μήπως ο σύντροφός σου; Τσέκαρε τα σημάδια...

Μήπως έχεις φοβία δέσμευσης; Μήπως ο σύντροφός σου; Τσέκαρε τα σημάδια...
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2013 | 16:35

tlife

Μήπως έχεις φοβία δέσμευσης και δεν το έχεις καταλάβει; Μήπως η συμπεριφορά σου δυναμιτίζει ασυνείδητα τη σχέση; Μήπως ο σύντροφός σου στο “επόμενο βήμα” κολλάει;

Μήπως έχεις φοβία δέσμευσης και δεν το έχεις καταλάβει; Μήπως η συμπεριφορά σου δυναμιτίζει ασυνείδητα τη σχέση; Μήπως ο σύντροφός σου στο “επόμενο βήμα” κολλάει; Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα σε βοηθάει να συνειδητοποιήσεις και να αντιμετωπίσεις τους φόβους...


Φοβάστε τη δέσμευση; Σας κόβεται η ανάσα ή χαλιέστε κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να έρχεται κοντά με κάποιον, να τον χρειάζεστε ή και ακόμα να νιώθετε εξαρτημένοι από εκείνον;

Ακόμα χειρότερα, μήπως συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να χαίρεται περισσότερο με την ιδέα του αιώνιου dating παρά με το να σκέφτεστε το μέλλον μιας σοβαρής σχέσης, ιδιαίτερα αν αυτό αφορά το γάμο; Ο φόβος της δέσμευσης μπορεί να καταστρέψει και τις καλύτερες σχέσεις! Μερικές φορές όμως, είναι αναπόφευκτος και τελικά μοιραίος!

Έρχεται λοιπόν η στιγμή που γνωρίζετε εκείνον/η. Και η σχέση σας ανθίζει και ξεδιπλώνεται σαν παραμύθι. Και γίνεται όμορφη. Και κάπου εκεί που το παραμύθι φτάνει στο “και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”, εκεί που πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα... αρχίζετε να αναρωτιέστε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να αφοσιωθείτε σε κάτι πιο σοβαρό.

Πραγματικά προβληματίζομαι για το αν απευθύνομαι σε άντρες ή γυναίκες! Παρά το γεγονός ότι ο φόβος δέσμευσης θεωρείται αντρικό “προνόμιο” και οι γυναίκες είναι πιθανό να αισθανθούν κάτι αντίστοιχο.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ;
Για να το ορίσουμε, ο φόβος δέσμευσης είναι ο φόβος του να μπεις σε μια μακροχρόνια σχέση ή ο φόβος του να παντρευτείς. Αρκετά συχνά βέβαια, οι περισσότεροι δεν φοβούνται πραγματικά τις μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά το γάμο. Αυτό είναι που τους τρομοκρατεί και τους κάνει να αμφισβητούν τη δυνατότητα επιβίωσης της σχέσης.


“WILL YOU MARRY MΕ?”
Ας μη γελιόμαστε! Η επιβίωση μιας σχέσης προϋποθέτει τη δέσμευση. Αν βρίσκεστε σε μια σχέση που έχει διαρκέσει κάποια χρόνια, είναι προφανές ότι κάποια στιγμή στο μυαλό και των δύο μπαίνει η ιδέα του “επόμενου σταδίου”. Σκεφτείτε λίγο πως νιώθετε για αυτό! Είστε ενθουσιασμένοι; Νιώθετε φόβο; Αν το συναίσθημα που αισθάνεστε όταν σκέφτεστε να παντρευτείτε τον άνθρωπό σας διαφέρει μακράν από οποιαδήποτε μορφής χαρά, τότε πιθανόν υποφέρετε από φόβο δέσμευσης… Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό ή καταστροφικό, σίγουρα όμως δεν είναι και καλό.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα πάντα στη ζωή γίνονται με στάδια, κύκλους και εξέλιξη. Για να επιβιώσεις χρειάζεται να εξελιχθείς. Αν σταματήσεις να εξελίσσεσαι, βαλτώνεις! Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις. Αν σταματήσουν να εξελίσσονται, βαλτώνουν… και μετά είναι πολύ εύκολο να τελειώσουν.


ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ;

ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο