Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καταστροφή της κοίτης του Εύηνου, από παράνομες αμμοληψίες

Καταστροφή της κοίτης του Εύηνου, από παράνομες αμμοληψίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 31.03.2010 | 15:30
Πρώτη δημοσίευση: 31.03.2010 | 14:54

Και αυθαίρετες κατοικίες, που φτάνουν ακόμη και τις 3.000 στον νομό Αιτωλοακαρνανίας....

Η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος σε συνάντηση που είχαν, συζήτησαν τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού.

Στην εν λόγω σύσκεψη, που αφορούσε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του νομού, μεταξύ των άλλων, επισημάνθηκαν ζητήματα που έχουν διαπιστωθεί από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, όπως η καταστροφή της κοίτης των ποταμών, ιδιαίτερα του Εύηνου, από αυθαίρετες και παράνομες αμμοληψίες σε αμμοχάλικο.

Επίσης, συζήτησαν το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές, όπως του ποταμού Λούρου και της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υποκατάσταση των παραδοσιακών «πελάδων» από αυθαίρετες κατοικίες, που φτάνουν ακόμη και τις 3.000.

Η κ. Καραβασίλη συνέστησε τον άμεσο συντονισμό των ενεργειών μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας και Νομαρχίας, ώστε να εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις ριζικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, με προτεραιότητα στον έλεγχο των αμμοληψιών και στην αντιμετώπιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στις προστατευόμενες περιοχές.

Επεσήμανε ότι για το θέμα, εκδόθηκε πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις σε σχετικές Διοικητικές Πράξεις, που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς και στην Έκδοση Οικοδομικών Αδειών.

Τέλος, πρότεινε την άμεση σύγκληση ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε να εξευρεθούν οι πλέον πρόσφορες και αποτελεσματικές δράσεις.   Διαδώστε αυτό το άρθρο