Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Μερικά Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλο «πλήγμα» στη φαλαινοθηρία...

Μεγάλο «πλήγμα» στη φαλαινοθηρία...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 13.04.2010 | 14:55
Πρώτη δημοσίευση: 13.04.2010 | 14:43

Τα Iαπωνικά φαλαινοθηρικά επέστρεψαν στο λιμάνι,  με τις μισές φάλαινες (507) από τον αρχικό τους στόχο...

Το ετήσιο κυνήγι των φαλαινών της Ιαπωνίας στα ανοικτά της Ανταρκτικής, εμποδίστηκε από τους ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Sheperd Conservation Society, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά επέστρεψαν με μόνο 507 , πολύ λιγότερες , από τον αρχικό τους στόχο.

Οι φαλαινοθήρες δήλωσαν φοβερά εκνευρισμένοι για τη «βίαιη παρέμβαση» των ακτιβιστών, της οργάνωσης Sea Sheperd Conservation Society.

Οι θαλάσσιες συγκρούσεις μεταξύ των ακτιβιστών της εν λόγω οργάνωσης και του ιαπωνικού στόλου, είχαν ως αποτέλεσμα να «παραλύσει» το κυνήγι των φαλαινών για 31 ημέρες.

Πέρυσι, οι φαλαινοθήρες είχαν αρχικά θέσει ως στόχο να σκοτώσουν 1,000 φάλαινες στα ανοιχτά της Ανταρτικής, αλλά τελικά κατάφεραν να πιάσουν 506.

Ένας από τους ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Sheperd Conservation Society, ο Peter Bethune, περιμένει να δικαστεί στην Ιαπωνία, μετά την επιβίβαση του σε φαλαινοθηρικό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυνήγι των φαλαινών.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για πέντε εγκλήματα και αν καταδικαστεί μπορεί να πάει στη φυλακή.

Το εμπορικό κυνήγι των φαλαινών έχει απαγορευθεί παγκοσμίως από το 1986, αλλά η Ιαπωνία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι γίνεται για επιστημονική έρευνα.

Το κρέας των φαλαινών δεν χρησιμοποιείται για επιστημονική έρευνα, αφού καταλήγει σε εστιατόρια και καταστήματα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook