Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τεράστια οικολογική καταστροφή ...

Τεράστια οικολογική καταστροφή ...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 14.04.2010 | 15:38
Πρώτη δημοσίευση: 14.04.2010 | 15:01

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια, για να αποκατασταθεί η  καταστροφή,  από την προσάραξη  κινέζικου πλοίου... 

Ανυπολόγιστη  η οικολογική καταστροφή στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο (Great Barrier Reef),  αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times».

Το κινέζικο πλοίο «Shen Nang 1», το οποίο μετέφερε κάρβουνο και πετρέλαιο, προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, με αποτέλεσμα τη διαρροή περίπου 3 τόνων πετρελαίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει προκληθεί τεράστια οικολογική καταστροφή, από υπολείμματα τοξικής μπογιάς που εντοπίστηκε και ήδη έχει «σκοτώσει» κάποια κοράλλια.

Το εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Στο Great Barrier Reef έχει σχηματιστεί μια ουλή μήκους 1,9 μιλίων και πλάτους 820 ποδιών.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας, Anthony Albanese, δήλωσε ότι το εν λόγω πλοίο εκτελούσε παράνομο δρομολόγιο και θα ζητηθεί αποζημίωση για την απορρύπανση.

Τρεις άντρες κατηγορούνται για την αλλαγή δρομολογίου του πλοίου και τη διέλευση του σε προστατευόμενη περιοχή.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα διασφαλίσει ότι θα εφαρμοστούν αυστηρά οι νόμοι απέναντι στους υπεύθυνους και θα ζητηθεί αποζημίωση», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών.

Είναι ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς βιότοπους και η μεγαλύτερη δομή που έχει δημιουργηθεί από έμβια όντα παγκοσμίως.

Στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο υπάρχουν πάνω από 400 είδη κοραλλιών, 1,500 είδη ψαριών και 4,000 τύποι μαλακίων.   Διαδώστε αυτό το άρθρο