Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Οχι" στην Μεσογειακή Στρατηγική Υδάτων...

`Οχι`  στην Μεσογειακή Στρατηγική Υδάτων...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2010 | 14:48
Πρώτη δημοσίευση: 16.04.2010 | 14:33

Δεν κατέληξε σε υιοθέτηση της διακήρυξης,  η υπουργική διάσκεψη της Βαρκελώνης ...

Δεν  είχε θετικό αποτέλεσμα η συνάντηση για την  «Μεσογειακή Στρατηγική Υδάτων» στην υπουργική διάσκεψη της Βαρκελώνης, για την «Ένωση για τη Μεσόγειο»,  όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Στην εν λόγω διάσκεψη συμμετείχε ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παρά, το κλίμα γενικής συναίνεσης και την κοινή προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα, μαζί με άλλες 40, από τις συνολικά 43 χώρες που συμμετείχαν, δεν επιτεύχθηκε απόλυτη ομοφωνία, για πολιτικούς λόγους.

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που εγκυμονεί τον κίνδυνο ακύρωσης επίπονων προσπαθειών δύο ετών, στις οποίες η Ελλάδα είχε ενεργή συμμετοχή. Το νερό μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράγοντα συνεργασίας μεταξύ των λαών, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο, η συμφωνία όλων των χωρών επί της ουσίας του κειμένου της Μεσογειακής Στρατηγικής Υδάτων δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν θα επιλυθούν στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Ανδρέας Ανδρεαδάκης 

Να σημειώσουμε ότι η Μεσογειακή Στρατηγική  υδάτων είναι η προώθηση,  μιάς ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας, των υδατικών πόρων, της  Μεσογείου.
Συγκεκριμένα,  θα υιοθετηθεί η κοινή αποδοχή των όρων (εάν γίνει δεκτή, σε επόμενη συνάντηση ) από 42 χώρες της περιοχής,   για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου. 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο